Proiect de lege USR: Fără modificări la Bacalaureat și la Evaluarea Națională de la un an la altul

Data:

Fără modificări la Bacalaureat și la Evaluarea Națională de la un an la altul, este proiectul prezentat de USR.

Senatorul Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, a depus o inițiativă legislativă prin care, pornind de la principiul predictibilității, stipulează că schimbările în structura evaluării naționale sau a bacalaureatului se vor putea aplica doar elevilor care încep un ciclu educațional după momentul anunțării oricărei modificări.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de USR, măsura aduce claritate și coerență în parcursul educațional al fiecărui elev, instituind un cadru predictibil în sistemul de învățământ, în special când vine vorba de examene: să nu mai fie posibil ca evaluarea națională sau bacalaureatul să se schimbe peste noapte.

„Este anormal ca elevii să fie puși în situația în care trebuie să urmărească cu sufletul la gură ce schimbări mai inventează un ministru sau altul.

Citește și: Viaductul de la Aciliu, cel mai mare viaduct de autostradă din România, într-o stare avansată de degradare

Elevii și profesorii trebuie să știe, în momentul în care intră pe ușa școlii, măcar regulile jocului, dacă de hârtie igienică, săpun sau alte standarde minime nu poate fi încă vorba.

Sunt propuneri pe care le-am făcut și cu ocazia dezbaterii în Parlament a legilor Educației, însă PSD și PNL au respins cu nonșalanță amendamentele noastre. De ce? Pentru că  și-au dorit ca Educația să fie o brambureală la mâna politicienilor”, a declarat Radu Mihail.

Reprezentanții USR susțin că schimbările din învățământ care apar peste noapte bulversează atât elevii, cât și profesorii, iar noua lege a învățământului preuniversitar, care ar fi trebuit să elimine haosul din sistem, mai tare îl adâncește.

Începutul de an școlar este marcat de impredictibilitate, la fel cum s-a întâmplat în ultimii ani.

Citește și: Primarul Sucevei, Ion Lungu, vrea să participe la 15 festivități de deschidere a anului școlar. Anul trecut a bifat 13

„De la burse la asigurarea transportului, doamna ministru Deca desăvârșește dezastrul lăsat în urma ei de Sorin Cîmpeanu, bătându-și joc în continuare de elevi, părinți și profesori.

Deși doamna Deca se laudă că s-au făcut consultări permanente în ultimii cinci ani prin proiectul România Educată, iată că o serie de măsuri propuse cu puțin timp înainte de începerea anului școlar generează confuzie în spațiul public”, a adăugat liderul grupului USR din Senat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...