Proiecția „21 de rubini” în Marghita a fost anulată. Echipa filmului acuză presiuni din partea protopopului ortodox din zonă

Data:

Proiecția „21 de rubini” în Marghita a fost anulată de gazde, iar echipa filmului acuză public că decizia ar fi fost luată de primarul Marcel Sas, la presiunea protopopului ortodox din zonă. Contactat de BIHOREANUL, edilul neagă acuzațiile, pe care le cataloghează drept „inadmisibile”, iar reprezentanții Casei de Cultură au publicat, la rândul lor, o informare potrivit căreia proiecția a fost anulată căci nu se vânduseră destule bilete.

Lansat recent, filmul „21 de rubini” este scris și regizat de preotul ortodox Ciprian Mega, care slujește la o biserică din Oradea. În lungmetrajul său, acesta se referă și la marile păcate ale bisericii și prezintă un personaj inspirat de episcopul Sofronie Drincec, prezentat la o chermeză.

Pe pagina de Facebook a filmului „21 de rubini” a fost publicat sâmbătă seara un mesaj către spectatori, în care se detaliează care ar fi fost motivele anulării proiecției programate pentru duminică, de la ora 18, la Casa de Cultură din Marghita.

Echipa lungmetrajului face acuzații dure, și anume că proiecția nu mai are loc fiindcă primarul ar fi fost „amenințat” că va pierde sprijinul Episcopiei Ortodoxe în alegeri. Amenințarea ar fi fost făcută, potrivit mesajului de pe paginile „21 de rubini”, de protopopul de Marghita.

„Dragi Prieteni din Marghita, vă anunțăm cu părere de rău că Primarul localității Dumneavoastră a hotărât anularea proiecției de mâine a filmului «21 de rubini», întrucât protopopul zonei l-a amenințat că va pierde sprijinul Episcopiei Ortodoxe în viitoarea campanie electorală dacă filmul va rula acolo. Când veți vedea filmul, veți înțelege mult mai bine ce-i unește pe acești oameni, însetați de putere, și de ce se tem de acest film parabolă” – este anunțul publicat de echipa filmului.

Un anunț similar a fost publicat, pe Instagram, de Laura Mega, soția preotului Ciprian Mega, și unul dintre producătorii filmului „21 de rubini”.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Greva foamei pentru Alina Apostol, românca închisă în condiții grele în China

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt | Reporter24

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt. În pragul alegerilor,...

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la...