Directorii de școală îşi dau demisia cu zecile. Ce îi nemulțumește

Data:

Directorii de școală îşi dau demisia cu zecile. La Iași, 10 directori şi-au depus demisia de la începutul acestui an şcolar. Cauzele acestor demisii variază, de la nemulţumiri legate de salarizare, în principal, întrucât au considerat că pot câştiga mai bine la catedră decât în poziţia de director, la motive personale sau decizii profesionale.

Discrepanţa dintre salariile directorilor şi a simplilor profesori, care îşi pot rotunji veniturile cu dirigenţii şi alte activităţi interzise de curând directorilor, este o problemă care preocupă inclusiv ministerul Educaţiei, care a tot anunţat că va pregăti o „reparaţie”, dar care nu a mai apărut.

Iar urmarea este una care nu convine factorilor de decizie de la vârf: oameni cu reale calităţi manageriale, multe dovedite prin ultimul concurs-test, evită astfel să se mai implice în conducerea şcolilor.

Trei directori plini din judeţul Iaşi care şi-au dat demisia chiar la începutul acestui an şcolar sunt Simona Elena Voinescu – Şcoala Gimnazială Popricani, Greta Predoi – Şcoala Gimnazială Butea, şi Lenuţa Deleanu – Şcoala Profesională Plugari.

Citește și Elena Lasconi a renunțat la candidatura pentru alegerile europarlamentare

Directorii de școală îşi dau demisia. De ce

„Ziarul de Iaşi” a discutat cu o parte din aceşti directori, pentru a afla care sunt cauzele deciziei lor. Principalele motive par a fi grila de salarizare din învăţământ, întrucât salariile de director au ajuns din acest an, după ultimele creşteri salariale în domeniu, mai mici decât ale unui profesor sau chiar învăţător, ca şi scăderea numărului zilelor de concediu în cazul celor aflaţi la conducere.

Conform acestora, paradoxul constă în faptul că un director de şcoală câştiga un salariu net de 4.300 de lei înainte de grevă, şi 5.200 de lei după grevă, în timp ce, la catedră, ar fi putut obţine un salariu de aproximativ 6.000 de lei, deşi în funcţia de manager avea mult mai multe responsabilităţi.

Concret, directorii de şcoli sunt adesea nevoiţi să stea în şcoli opt ore şi chiar peste, în timp ce profesorii ar avea doar 18 ore pe săptămână.

Mai multe, aflați din Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...