Proiecutul de lege privind unele măsuri financiar-fiscale adoptate de Guvernul Ciolacu

Data:

Proiecutul de lege privind unele măsuri financiar-fiscale adoptate de Guvernul Ciolacu. Executivul păstrează majoritatea măsurilor dure de impozitare anunțate inițial, potrivit proiectului de lege consultat de PRESShub.

Citește și: DOCUMENT Guvernul păstrează majoritatea măsurilor dure de impozitare anunțate inițial

Guvernul păstrează majoritatea măsurilor dure de impozitare anunțate inițial, potrivit proiectului de lege consultat de PRESShub. Documentul urmează să adopte săptămâna viitoarele actele normative cu noile măsuri fiscale, iar întregul pachet va fi adoptat în Parlament pentru asumarea răspunderii, potrivit G4Media.

Care sunt principalele modificări gândite de Guvernul Ciolacu

Microîntreprinderile cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei/60.000 de euro vor plăti un impozitul de 1% din cifra de afaceri. Cele care au cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei, impozitul va fi de 3% din cifra de afaceri

Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30% este introdus automat impozitul pe profit de 16% și dispare impozitul de 3% pe cifra de afaceri.

Scutirea de impozit în IT, agricultură și industria alimentară se aplică doar pentru venituri lunare brute sub 10.000 lei.

Dar, noul proiect de lege introduce mai multe trepte în funcție de care o companie poate sponsoriza sau sprijini o organizație neguvernamentală.

O modificare importantă: cheltuielile cu sponsorizarea și/sau mecenat pentru realizarea de investiții din domeniul sănătății și asistenței și protecției sociale se includ în procentul de 20% indiferent de valoarea cifrei de afaceri.

Așadar, o companie nu mai poate da bani, unui ONG sau unei alte instituții în afara redirecționării din impozit.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related