Protest în Piața Victoriei: „Vrem respect, vrem un vot corect!” | VIDEO

Data:

Protest în Piața Victoriei: „Vrem respect, vrem un vot corect!”. Ziua 4, continuă protestele, cetățenii fiind nemulțumiți de multele nereguli sesizate din secțiile de votare.

Protestul are loc în Piața Victoriei, între orele 07:30 PM – 11:00 PM, fiind organizat de ONG-urile „Corupția Ucide” și „Inițiativa România”.

ONG-ul „Corupția Ucide” transmite următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:

  • „Ieșim și astăzi în Victoriei să cerem renumărarea voturilor, anchetarea de urgență a plângerilor penale depuse cu ocazia alegerilor comasate și DEMISIA lui Toni Greblă, președintele AEP!!”

„Noi vrem respect! Vrem un #vot corect! Greblă, DEMISIA!”

În ziua 3 de protest oamenii și-au manifestat profunda dezamăgire față de modul în care a fost organizată activitatea de numărare și raportare a voturilor, existând suspiciuni de fraudă.

Citește și: Premieră în politica românească. Independentul Nicu Ștefănuță intră singur în Parlamentul European

Aseară, în Piața Victoriei, ei au transmis următorul mesaj clasei politice și șefului AEP (Autoritatea Electorală Permanentă ), Toni Greblă: „Rușine! Rușine! Rușine să vă fie!”. Video AICI.

Protest în Piața Victoriei. Toni Greblă nu își asumă răspunderea

De asemenea, protestatarii au avut „torțe”, semn al dorinței de a se face lumină în acest scandal al alegerilor.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, nu își asumă răspunderea pentru organizarea defectuoasă a alegerilor, dând vina pe liderii locali.

„Alegerile s-au desfășurat în cele mai bune condiții. Problemele au început în momentul în care cei de la secțiile de votare au plecat spre birourile ierarhic superioare să depună materialele și să fie verificate procesele verbale, documentele (…)

Este sarcina primarilor localităților să ia toate măsurile pentru a asigura transportul sub pază a acestor materiale la birourile de circumscripție județeană”, a precizat Toni Greblă, potrivit Hotnews.ro.

Citește și: Două surse, date diferite despre votare: nu coincid în 38,64% din cazuri | Analiză Expert Forum  

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Eveniment: „Noi vrem respect! Vrem un #vot corect! Greblă, DEMISIA!” )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related