PSD a adus secretar de stat la Justiție un fost procuror militar care va încasa 6.000 de euro/lună din pensie și salariu

Data:

Prin decizie a premierului Nicolae Ciucă, Nelu Ciobanu a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției. Fost procuror militar, pensionar special și candidat pentru funcția de consilier local în Sectorul 5 din partea partidului Pro Romania, Ciobanu este o nouă numire controversată făcută de PSD în ministerul condus de liberalul Cătălin Predoiu.

Fost procuror militar și adjunct al Institutului National al Magistraturii, Nelu Ciobanu s-a pensionat în februarie 2017. Ultima declaratie de avere arată că în anul anterior a câștigat 16.000 de lei pe lună. Conform formulei de calcul a pensiilor magistraților, Ciobanu a ieșit la pensie cu cel puțin 18.000 de lei pe lună la nivelul anului 2017.

Din noua funcție politică de secretar de stat din partea PSD, fostul procuror va cumula pensia de magistrat cu salariul de demnitar. Salariul unui secretar de stat la Ministerul Justiției este de aproximativ 12.000 de lei pe lună. El va fi adunat cu pensia de magistrat. Astfel, rezultă un venit de 30.000 de lei pe lunar, aproximativ 6.000 de euro.  

Isprăvile lui Nelu

Statul român a fost obligat de Curtea de Apel București, la 26.06.2013, la plata a peste 300.000 de euro pentru trimiterea nejustificată în judecată și pentru condamnarea fără probe a lui Viorel Calmanovici, inculpat care a executat 2 ani si 3 de luni de detenție făra să fi comis vreo faptă penala.

Nevinovația lui Viorel Calmanovici a fost recunoscută de Curtea de Apel București ca urmare a unei reviziuiri admise ca efect al condamnării Romaniei de CEDO de la Strasbourg în cauza „Calmanovici vs. Romania”. Dosarul a fost instrumentat în 2002 de Nelu Ciobanu, la vremea respectivă procuror militar cu grad de căpitan în cadrul DNA.

După pensionare, la alegerile locale din 2020, pe Ciobanu îl regăsim candidat din partea partidului Pro România – condus de Victor Ponta – pe listele de consilieri locali la sectorul 5.

Alt militar la MJ

Numirea lui Ciobanu ca secretar de stat la ministerul Justiției nu este singura mutare care militarizează instituția. Ieri, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât detaşarea la Ministerul Justiţiei – Direcţia Corpul de control al ministrului a lui Ionel Corbu, prim procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 14.02.2022.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...