PSD acuză PNL că a ascuns invitațiile pentru aniversarea a 25 de ani de parteneriat SUA – România

Data:

Noua ambasadoare a SUA, Kathleen Kavalec, a participat la Iași, la finalul lui aprilie, la aniversarea a 25 de ani de parteneriat strategic între Statele Unite și România. Cu această ocazie, a fost lansată o expoziție fotografică, urmată de o scurtă ceremonie în Palatul Culturii.

La eveniment, au participat doar politicieni de la PNL, printre care primarul și președintele Consiliului Județean Iași. Au lipsit complet invitați de la aliații liberalilor, PSD. Din opoziție, singurii reprezentanți au fost Cosette Chichirău și Monica Berescu, de la USR.

După eveniment, pe pagina de Facebook a PNL Iași a fost publicată o postare în care liberalii au susținut că pesediștii ar fi fost excluși de la întâlnirea cu ambasadoarea Kathleen Kavalec chiar de către staful Ambasadei SUA la București. Mai mult, au scris că Maricel Popa, președintele PSD Iași, a fost trecut pe lista persoanelor care sunt interzise la expoziția „We the People”.

Postarea de pe pagina de FB a PNL Iași a fost ștearsă, dar PSD a reușit să o arhiveze.
Postarea de pe pagina de FB a PNL Iași a fost ștearsă, dar PSD a reușit să o arhiveze.

De altfel, mesajul a fost preluat și de o publicație locală, Dezvăluirea, care a susținut că Maricel Popa nu ar fi fost invitat pentru că în trecut ar fi făcut „propagandă pro-Putin”.

„Americanii nu l-au uitat și nu l-au iertat pe Maricel Popa care în urmă cu an critica vizita vicepreședintelui SUA în România, Kamala Harris și sprijinul pe care-l acordă Ucrainei aliații din NATO, inclusiv România. (…) u fost excluse de la eveniment oficilitățile care fac parte din PSD dar și din partidele extremiste cum ar fi AUR sau simpatizanți ai lui Șoșoacă. De exemplu, prefectul Bogdan Cojocaru, membru al PSD Iași nu a fost invitat”, a scris Dezvăluirea.

Citește și: Cum răspunde procurorul Horodniceanu, după ce a încercat să intimideze un polițist rutier

PSD își acuză partenerii de coaliție de minciună și sabotaj

PSD susține că filiala Iași a PNL minte. Tot pe Facebook, PSD Iași a făcut publică invitația primită de Maricel Popa la ceremonia la care a participat și ambasadoarea SUA. Pesediștii susțin că Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, minte „și pune în pericol relațiile țării noastre cu Statele Unite”.

Postarea PSD, cu invitația adresată de Ambasada SUA liderului din Iași, Maricel Popa
Postarea PSD, cu invitația adresată de Ambasada SUA liderului din Iași, Maricel Popa

„Oare ce părere are ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, că fratele său Alexandru Muraru minte cu nesimțire și pune în pericol relațiile țării noastre cu Statele Unite?!

Să protejezi doi penali care au pierdut șirul dosarelor – Chirica și Alexe, este treaba lui Muraru și a PNL. Îi vor judeca cetățenii! Dar să minți cu nerușinare în relațiile cu partenerii strategici ai României este cu totul altceva!

Dl. Muraru trebuie să înțeleagă că există o linie roșie chiar și în materie de nesimțire. Dânsul a depășit-o demult. Iar comportamentul său abject face rău atât României, cât și ambasadorului țării noastre în SUA! Întâmplător sau nu, chiar fratele său”, au scris cei de la PSD Iași.

Cei doi penali la care se referă sunt Mihai Chirica, primarul orașului, și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, ambii trimiși în judecată și care s-au aflat în dreapta și în stânga ambasadoarei SUA.

Din fotografia cu ambasadoarea SUA lipsesc pesediștii. Mihai Chirica este la dreapta lui Kathleen Kavalec, iar Costel Alexe la stânga
Din fotografia cu ambasadoarea SUA lipsesc pesediștii. Mihai Chirica este la dreapta lui Kathleen Kavalec, iar Costel Alexe la stânga

Muraru neagă: „Maricel Popa este un frustrat”

PRESShub l-a contactat pe Alexandru Muraru pentru a obține punctul de vedere al acestuia legat de acest subiect

Citește și: Dosarul bărcii răsturnate în râul Mureş, declinat către procurorii din Galaţi

„Aberații PSD-iste. Unde am spus eu așa ceva? Am spus eu ceva? Am avut o declarație pe tema asta? V-am spus, aberații PSD-iste, dezinformări PSD-iste. Un partid la Iași care a pierdut alegerile, plin de probleme interne, condus de un om frustrat și care probabil va fi schimbat din conducerea centrală a Partidului Social Democrat. Ați văzut o declarație cumva, undeva?

Declarații cu nume, prenume, persoană. Nu că a apărut o postare, că nu știu cine a făcut o postare. Eu am făcut o declarație pe acest subiect? Sunt aberații PSD-iste și cu asta am închis subiectul”, a spus liberul PNL Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...