Vot important în Comisia de muncă din Senat. Parlamentar USR: PSD și PNL blochează din nou orice încercare de a elimina pensii speciale

Data:

Irineu Dărău, senator USR de Brașov, a acuzat coaliția de guvernare că s-a opus unei inițiative legislative ce vizează eliminarea tuturor pensiilor speciale, altele decât cele ale magistraților și militarilor.

Potrivit proiectului, pensiile de serviciu, reglementate de legi speciale, ar fi fost trecute în legea pensiilor publice, cu alte cuvinte deveneau bazate pe contributivitate. Inițiatorii propun recalcularea tuturor pensiilor speciale după regulile din sistemul public de pensii, iar în cazul în care cuantumul recalculat este mai mic să se mențină în plată cuantumul actual până se ajunge la nivelul calculat după Legea nr.263/2010.

„Astăzi, în Comisia pentru muncă, familie și protecție socială din Senat, am avut pe masă o inițiativă ce vizează eliminarea tuturor pensiilor speciale, altele decât cele ale magistraților și militarilor: o soluție fără riscuri constituționale. USR a votat pentru, în vreme ce PSD, PNL și UDMR s-au opus din nou la orice atinge astfel de privilegii”, a transmis Irineu Dărău, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit parlamentarului, coaliția a insistat că există deja un proiect al Guvernului, iar susținătorii inițiativei au evidențiat că proiectul Executivului nu susține trecerea la contributivitate, ci dimpotrivă.

„Ne-am alăturat cu argumente solide celor susținute de colega senator Violeta Alexandru, inițiatoarea principală a inițiativei de azi. USR este consecvent. Am votat astăzi un proiect constituțional și ne-am exprimat în favoarea acestei noi încercări de a elimina pensii speciale. Vom susține orice inițiativă care ne-ar aduce mai aproape de trecerea tuturor pensiilor pe contributivitate”, a declarat Irineu Dărău.

Citește și: PSD acuză PNL că a ascuns invitațiile pentru aniversarea a 25 de ani de parteneriat SUA – România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Irineu Dărău / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Clanul Piedone și firmele norocoase cu contracte grase | Aktual24

Clanul Piedone și firmele norocoase cu contracte grase. În...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...