Războiul din Gaza – Qatar anunţă un acord de armistiţiu între Israel şi Hamas

Data:

Qatar a anunţat, miercuri, un acord de armistiţiu pentru ostatici între Israel şi Hamas, care ar aduce o pauză de patru zile în luptele dintr-un război devastator de şase săptămâni, ar obţine libertatea a zeci de ostatici deţinuţi în Fâşia Gaza şi ar duce, de asemenea, la eliberarea a zeci de prizonieri palestinieni, potrivit AP News.

Ministerul de Externe din Qatar a declarat că va anunţa în decurs de o zi când va începe să bată ceasul armistiţiului, în timpul căruia 50 de ostatici vor fi eliberaţi în etape, în schimbul a ceea ce Hamas a declarat că ar fi 150 de prizonieri palestinieni deţinuţi de Israel. Cei eliberaţi de ambele părţi vor fi femei şi copii. Ajutorul umanitar către Gaza asediată ar urma, de asemenea, să crească.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce cabinetul israelian a aprobat acordul. Acesta a pus capăt unor săptămâni de negocieri indirecte conduse de Qatar între Israel şi Hamas, un grup militant islamic care conduce Gaza de 16 ani. Statele Unite şi Egiptul au fost, de asemenea, implicate în discuţii de tip „stop-and-go” pentru eliberarea unora dintre cei aproximativ 240 de ostatici deţinuţi de Hamas şi de alţi militanţi din Gaza.

Citește și Ciolacu minte că nu a găsit documentele PNRR. Oamenii lui gestionează o structură care implementează și monitorizează planul

Eliberarea ostaticilor va începe la aproximativ 24 de ore după ce acordul va fi aprobat de toate părţile, a declarat un oficial de rang înalt de la Casa Albă, care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre chestiuni sensibile. Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu nu a făcut nicio menţiune privind eliberarea prizonierilor palestinieni sau creşterea ajutorului umanitar atunci când a confirmat aprobarea acordului. „Guvernul Israelului s-a angajat să îi aducă acasă pe toţi ostaticii. În această seară, guvernul a aprobat schiţa pentru prima etapă de realizare a acestui obiectiv”, a menţionat biroul într-o declaraţie. Mai multe citiți în The Epochtimes Romania.

Sursa foto – Youtube – screenshot

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...