Aktual24 | Ucraina protejează rețeaua electrică de atacurile rusești cu un echipament cât o cutie de pizza

Data:

Ucraina protejează rețeaua electrică de atacurile rusești cu un echipament cât o cutie de pizza. În fața unei noi ierni friguroase și disperat să țină instalațiile în funcțiune, operatorul rețelei electrice din Ucraina a importat în secret, cu ajutorul unor oficiali americani, echipamente speciale concepute în SUA pentru a rezista războiului electronic purtat de ruși, a aflat CNN.

Inginerii de la gigantul tehnologic american Cisco au petrecut săptămâni întregi construind și testând noul echipament într-un laborator din Austin, Texas, și au livrat un prototip în Ucraina în primăvară, potrivit Cisco.

Citește și: Cătălin Cherecheş, dat în urmărire după condamnarea la 5 ani de închisoare

După ce operatorul de stat al rețelei ucrainene, Ukrenergo, a confirmat că noul echipament a funcționat în ciuda atacurilor rusești asupra sistemelor sale GPS, Cisco a expediat zeci de kituri hardware de mărimea unei cutii de pizza, în valoare estimată de 1 milion de dolari, în Ucraina, care au fost instalate în întreaga țară, au declarat pentru CNN directorii Ukrenergo.

Noile echipamente ar putea oferi o cale de salvare crucială pentru rețeaua electrică ucraineană, care rămâne o țintă cheie a atacurilor rusești, în timp ce războiul Kremlinului intră în a doua sa iarnă.

Atacurile rusești cu rachete și drone din ultimii doi ani în Ucraina au distrus aproximativ 40% din substațiile electrice și echipamentele aferente pe care Ukrenergo le operează în întreaga țară, a declarat operatorul rețelei pentru CNN.

Citește și: DNA cere ridicarea imunității lui Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioanei Mihăilă, într-un dosar legat de achiziția vaccinurilor anti-COVID

Operațiunea discretă este cel mai recent exemplu al modului în care administrația Biden s-a sprijinit pe corporațiile americane pentru a ajuta la apărarea Ucrainei, încercând în același timp să țină Washingtonul la distanță de o confruntare directă cu Rusia.

SpaceX a furnizat acoperire prin satelit folosită de armata ucraineană, iar Microsoft a ajutat la mutarea unor centre de date uriașe ale guvernului ucrainean în afara țării înainte de invazie.

Continuarea în Aktual24.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul vizitei lui Xi Jinping la Budapesta | Aktual24

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul...

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la doar 11% în doar câteva luni | Aktual24

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la...