Războiul din Ucraina nu a împiedicat Iaşul să importe masiv din ţările implicate în conflict

Data:

În primele 4 luni am importat mărfuri de 21,97 milioane de euro şi am exportat de doar 2,1 milioane. Anul trecut importam mărfuri de numai 2,07 milioane. În general, în perioada ianuarie-aprilie, judeţul a avut un deficit comercial considerabil, diferenţa dintre importuri şi exporturi fiind de 82 de milioane de euro. În luna aprilie 2022, deficitul faţă de aprilie 2021 s-a dublat.

Războiul început de Rusia în Ucraina nu a împiedicat Iaşul să importe masiv din ţările implicate în conflict, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea importurilor în primele patru luni ale anului 2022 fiind de aproape trei ori mai mare faţă de nivelul anului precedent.

Totodată, războiul „a muşcat” doar 4% din exporturile judeţului Iaşi în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2022 către aceste ţări comparativ cu perioada similară a anului trecut. În consecinţă, deficitul balanţei comerciale s-a adâncit în acest timp, ajungând în numai patru luni la 35,81 milioane de euro, faţă de un deficit de 10,35 milioane de euro înregistrat în aceeaşi perioadă din anul 2021, după cum reiese din cel mai recent Buletin Statistic Lunar al Judeţului Iaşi, analizat de „Ziarul de Iaşi”.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Judecători-șefi care își rotunjesc veniturile cu bani europeni, virați de CSM

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...