Reacții surprinzătoare la anunțul că se va construi o nouă moschee în Timișoara

Data:

Muftiatul Cultului Musulman din România a reacționat public după ce a aflat că în Timișoara s-ar putea construi o moschee.

Instituția religioasă a reacționat după ce imamul Alim Sawfan a declarat că intenționează să construiască “o moschee mai mare”, deoarece sunt tot mai mulți arabi în Timișoara.

Într-un comunicat de presă citat de Știrile Pro TV, Muftiatul afirmă că este „o situație îngrijorătoare pentru noi, ca instituție, dar și pentru comunitatea musulmană din România”.

Muftiatul Cultului Musulman precizează că ea este singura instituție de cult care îi reprezintă oficial pe credincioșii religiei islamice din România, iar îngrijorarea “provine de la apariția în spațiul public a unor persoane care își arogă atribuții care exced calității lor”.

„Un prim aspect pe care dorim să îl corectăm în legătură cu afirmațiile domnului Alim Sawfan este numărul credincioșilor musulmani din județul Timiș: vorbim despre 918 musulmani, potrivit cifrelor oficiale din ultimul Recensământ al populației și locuințelor din 2022, și nu de 10.000, așa cum declară domnul Alim Sawfan.

Un alt aspect pe care trebuie să îl lămurim este faptul că până în prezent, de la cei 918 credincioși musulmani din județul Timiș, Muftiatul Cultului Musulman din România nu a primit nicio solicitare de a face demersuri în vederea construirii unui lăcaș de cult oficial, autorizat de statul român”, se arată în comunicatul Muftiatul Cultului Musulman din România.

Continuarea în Banatul Azi.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primăria Iași asfaltează „o stradă asflatată”

Primăria Iași asfaltează  „o stradă asflatată”, ziua în amiaza...

Scopul politicienilor: păstrarea funcțiilor

Scopul politicienilor: păstrarea funcțiilor, acesta pare să fie obiectivul...

Unde lucrează avocatul care a condus fără permis

Unde lucrează avocatul care a condus fără permis. Anatole...

Summit SUA- Japonia-Filipine. Tensiuni în Marea Chinei de Sud

Summit SUA-Japonia-Filipine. Tensiuni în Marea Chinei de Sud pe...