IAȘI Un pacient a primit prin e-mail analizele altor cinci pacienţi. Eroarea a costat 3.000 de euro

Data:

O firmă din domeniul medical cu multe centre medicale deschise la nivel naţional cât şi în Iaşi, printre care şi un spital privat, a primit o amendă de 3.000 de euro după ce a trimis din greşeală unui pacient, pe lângă buletinul de investigaţie propriu, şi rezultatele unor investigaţii ce aparţineau altor cinci pacienţi. Datele medicale sensibile au fost trimise prin e-mail, potrivit Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), iar documentele ataşate conţineau numele, prenumele, data naşterii, data examinării, motivul examinării, rezultatul investigaţiei (examinării), diagnostic, cât şi concluziile rezultate în urma examinării medicale.

ANSPDCP a finalizat luna trecută investigaţia la operatorul din domeniul medical, se menţionează pe site-ul Autorităţii, consultat de „Ziarul de Iaşi”. „Ca atare, s-a constatat că operatorul Med Life S.A. a încălcat dispoziţiile art. 32 alin. (1) lit. b) şi art. 32 alin. (2) şi alin. (4) din Regulamentul (UE) 2016/679 şi a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 14.755,50 lei (echivalentul sumei de 3.000 euro)”, a precizat ANSPDCP, adăugând că „Med Life S.A. nu a implementat măsuri tehnice şi organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului prezentat de prelucrare, generat în special, în mod accidental sau ilegal, de divulgarea neautorizată a datelor cu caracter personal stocate sau prelucrate într-un alt mod, incluzând capacitatea de a asigura confidenţialitatea acestora”, titrează Ziarul de Iași, unde puteți afla și ce alte măsuri s-au impus firmei care a produs eroarea.

Citește și Șefa de secție care şi-a ţinut internat tatăl aproape 1.000 de zile în Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, demisă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciocolata PNL. Ziua de 1 Martie, folosită electoral de politicieni liberali

Ciocolata PNL. Ciocolate Milka, introduse într-o cutie de carton...