România a atins doar 3 obiective asumate prin PNRR din 21, câte ar trebui până la sfârșitul anului. Noua strategie anticorupție, printre restanțe

Data:

Finalul lunii decembrie este și primul termen limită pentru o parte dintre obiectivele asumate prin PNRR, astfel încât România să poată primi în aprilie prima tranșă de fonduri, în valoare de aproape 3 miliarde de euro. Calendarul oficial al PNRR arată că pentru a primi prima tranșă, adică în aprilie 2022, Guvernul trebuie până la 31 decembrie să atingă o serie de jaloane (reforme/legislație) și ținte (indicatori numerici pe investiții).

Deocamdată România primește pre-finanțarea (avansul) pentru implementarea PNRR. Joi, 2 decembrie, a fost anunțată primirea primei părți de prefinanțare în cuantum de 1,851 mld. euro (aferentă componentei de granturi). Guvernul a anunțat că până la finalul anului România va primi și prefinanțarea din componenta de împrumut, în cuantum de 1,942 mld. euro – în total, prefinanțare de de 3,793 mld. euro.

Pentru o parte dintre obiectivele de atins în perioada următoare, Guvernul a anunțat că sunt deja finalizate. Mai exact în comunicatul din 2 decembrie se menționează că au fost finalizate 5 dintre cele aferente trimestrului IV 2021 și trimestrului I 2022.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro

Citiți și

Primul examen pentru PNL și PSD: 20 de ținte PNRR, de atins până la finalul anului

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...