Românii au comandat online 320.000 de pizza și 327.000 de șaorme, vara asta

Data:

Românii au comandat online 320.000 de pizza și 327.000 de șaorme, în această vară, potrivit datelor oferite de aplicația Tazz, pentru livrări la domiciliu.

Pizza a fost cel mai comandat preparat vara, cu peste 3.900 de produse vândute zilnic în perioada iunie – august. În total 353.838 de pizza.

Topul este completat de șaorma, cu peste 327.000 de produse vândute, și de burger, cu 225.030 de produse vândute în lunile de vară.

Și salata a fost una dintre opțiunile preferate de consumatori, dar la mare distanță de primele trei: puțin peste 30.000 de comenzi.

Și tradiționalii mici asezonați cu muștar și bere se află printre produsele preferate, cu aproape 344 de mici comandați pe zi în perioada iunie – august, potrivit Tazz.

În topul preferințelor din categoria de restaurante s-au aflat și:

  • Peste 29.000 de ciorbe
  • Aproape 24.000 de supe
  • Peste 8.000 de înghețate
  • Aproape 8.000 de băuturi răcoritoare (fresh, apă plată și minerală).

Citește și: Șeful BMW critică decizia UE de a interzice motoarele cu benzină și motorină

Topul produselor comandate din categoria supermarket

La comenzile din categoria supermarket, apa plată conduce lista de cumpărături cu peste 2.200 de litri vânduți zilnic. Este urmată de apa minerală cu 40.000 de litri vânduți în lunile de vară și băuturile carbogazoase cu peste 23.000 de litri.

Din topul produselor comandate de la supermarket prin aplicația Tazz mai fac parte:

  • Berea cu alcool, cu aproape 14.000 de litri comandați față de berea non-alcoolică cu doar 1.420 litri comandați
  • Înghețata, cu aproape 15.000 de produse vândute, o cantitate aproape triplă față de media raportată anterior perioadei analizate
  • Răcoritoarele non-carbogazoase, cu peste 3.600 de litri comandați
  • Energizantele, cu 2.000 de litri vânduți

Preferințele românilor, în funcție de oraș

Mâncarea de tip fast-food rămâne alegerea preferată de consumatori în aproape toate orașele din țară, cu pizza, shaorma și burger în vârful listei de comenzi.

În București, shaorma conduce topul cu peste 1000 de produse vândute zilnic, în timp ce în Cluj și Timișoara pizza e pe primul loc.

Topul orașelor cu cele mai multe comenzi de mici înregistrate în aplicație este format din București, Timișoara și Galați.

În ceea ce privește produsele comandate din categoria supermarket, apa plată ocupă primul loc în topul comenzilor la nivel național, iar București deține recordul pentru cei mai mulți litri comandați, cu peste 742 litri vânduți zilnic.

La polul opus, Sfântu Gheorghe este orașul cu cel mai mic număr de litri de apă plată comandați prin aplicație – 30 de litri în cele 3 luni de vară.

Citește și: Cum scapi de cicatrici și cum previi îmbătrânirea prematură a pielii cauzată de expunerea soare

S-a comandat și cremă solară

„Din datele extrase remarcăm o preferință pentru mâncarea de tip fast-food, motivată de accesibilitatea pe care o au consumatorii la produsele favorite chiar la ei acasă.

Totodată, utilizatorii nu se rezumă doar la oferta culinară pusă la dispoziție de restaurantele partenere și apelează la serviciile Tazz și pentru alte necesități specifice sezonului.

De exemplu, în perioada caniculară am observat o creștere semnificativă pentru produse precum înghețată sau cremă solară” a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand & Communications Tazz.

Datele de mai sus au fost extrase din aplicația Tazz și au urmărit comenzile plasate în perioada iunie – august 2023 la nivel național.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
spot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aktual24 | Reacția americanilor la vederea unei Dacia 1310: „I-am dat și 130 hm/h”

Reacția americanilor la vederea unei Dacia 1310: un român...

Problemele din programa pentru Istoria evreilor. Holocaustul, ignorate de Ministerul Educației și de experți

Problemele din programa pentru Istoria evreilor. Holocaustul, semnalate de...

România, codașa Europei în ceea ce privește investițiile în Cercetare-Dezvoltare

Datele finale pentru 2021 indică faptul că UE a...

Primarul din Mioveni, prins când returna o mită de 10.000 de euro

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, din partea PSD, este...