Cum vede un antreprenor și analist de la Moscova economia Rusiei după 10 luni de război

Data:

​La zece luni după ce a făcut pentru HotNews.ro o radiografie a economiei rusești în contextul sancțiunilor impuse de Occident, analistul și antreprenorul Dmitri Potapenco a stat din nou de vorbă cu noi despre situația de la fața locului.

Dmitri Potapenco este un analist economic cunoscut și autor al mai multor cărți despre economia Rusiei.

Într-un interviu luat de HotNews.ro în luna martie a anului trecut, expertul atrăgea atenția asupra faptul că lumea occidentală tinde să considere Federația Rusă ca pe un stat unitar, în condițiile în care există foarte mari diferențe de la o regiune la alta.

„Rusia nu înseamnă orașele ei. Rusia înseamnă mai multe state într-un stat. Există statul „Moscova”, „statul” Sankt Petersburg și sunt regiuni până la Ural și după. Noi nu avem „mono-structure”. În acest context, spunea analistul, există oameni care nu vor simți în niciun fel efectele războiului/ sancțiunilor, și alții care le vor simți.

Citește și: Grădiniţă smart în Ciugud, comuna unde funcţionează şi prima şcoală inteligentă din mediul rural

Chiar dacă unele dintre afirmațiile economistului sunt subiective, în mod evident, dacă sunt puse în context oferă o perspectivă interesantă asupra situației din Federația Rusă de la acest moment.

Dmitri Potapenco spune acum că economia Federației Ruse este o „mașină mare” care nu se va strica nici în următorii șapte ani, iar o bună parte a societății ruse continuă să fie inertă și indiferentă la acțiunile țării sale în Ucraina. Aceste semne nu prognozează un sfârșit apropiat al războiului chiar și în condițiile unor sancțiuni dure impuse de Occident.

Vontinuarea, pe Hotnews.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă Foto: Facebook Biroul Parlamentului European

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...