Rusia: pușcăriașii se întorc eroi printre victime

Data:

Condamnații eliberați din închisorile Rusiei pentru a lupta în Ucraina se întorc în localitățile lor de baștină. Un motiv serios de teroare pentru victimele lor sau urmașii acestora.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, aproximativ 50.000 de deținuți au fost recrutați pentru grupul Wagner al lui Evgheni Prigojin, alți 15.000 de Ministerul Apărării, conform Olgăi Romanova, șefa fundației „Rusia așezată”, aflată în exil în Germania.

Citește și: Gabriela Firea, după demisie: „Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni! Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei”

Aliona Popova, cunoscută pentru campania sa împotriva violenței domestice din Rusia și inclusă pe lista agenților străini de Ministerul Justiției de la Moscova, o completează în acest tablou: nu se știe câți dintre cei eliberați din închisori pentru a lupta în Ucraina fuseseră condamnați pentru crimă. „Ucigașii sunt practic eliberați, nu trebuie să îndure pedeapsa până la capăt, ci, dimpotrivă, au voie să ucidă și mai mult”, spune Popova.

Juriști ruși estimează că, în principiu, deținuții înrolați ar fi trebuit să stea în închisore zece sau mai mulți ani, pentru crime grave. Cei care au petrecut deja cinci sau șase ani în spatele gratiilor, mizează mai degrabă pe o eliberare condiționată decât să-și riște viața plecând pe front.

Continuarea, în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...