3 persoane au murit înecate la Mamaia, încercând să salveze pe altcineva

Data:

3 persoane au murit înecate la Mamaia. Unul dintre ei este salvamar. O a patra este în stare gravă. Un alt turist s-a înecat la Venus, iar alti cinci au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost scoși din apele învolburate.

UPDATE: A patra persoană care a participat la salvare a murit. Tânăra de 16 este bine și va fi externată din spital.


Curenți puternici la Mamaia

Șapte oameni au fost luați de curenți și duși în larg la Mamaia, după ce au format un lanț uman, cu mai mulți turiști, pentru a salva o tânără de 16 ani și pe prietenul ei. Dintre cei șapte luați de curent din lanțul uman, trei și-au pierdut viața.

„În ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăşi victime. Şapte persoane au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării.

Chiar dacă intervenţia salvamarilor, a martorilor şi a echipelor de salvare a fost promptă şi victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndureraţi să vă informăm că trei dintre acestea şi-au pierdut viaţa”, a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)..

Citește și: O mină marină ar fi explodat lângă un dig la Costinești. A doua plutește în largul litoralului românesc

Una dintre persoanele luate de curent se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor.

„Situaţiile s-au produs în staţiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari şi a curenţilor puternici. Vă îndemnăm să vă informaţi cu privire la condiţiile de înot, să alegeţi zonele desemnate pentru scăldat şi să ascultaţi mereu sfaturile salvamarilor”, a precizat IGSU.

3 persoane au murit înecate la Mamaia încercând să salveze pe altcineva

Cele trei persoane care au decedat ar fi incercat sa salveze o tânără de 16 ani, trasă de curenți în larg, potrivit Știrilor Pro TV.

„Trei bărbați, de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate. O minora de 16 ani a fost resuscitată și transportată la spital. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală”, a menționat și Poliția Mamaia.

Tănăra fusese luată de valurile mari, salvamarul și încă două persoane au intrat în apă să o salveze, iar cei aflați pe mal au încercat să îi ajute pe toți și au format un lanț uman. 

„Ne-am făcut un lanț de oameni și apoi nu am mai putut. Am legat unul acolo la stâlp, la al patrulea stâlp, după care ne-am retras ușor, ușor cu toții să nu ne înecăm și noi”, a declarat un martor.

Citește și: Conacul Neamțu a fost salvat. Sediu de CAP, degradat după ’89 și reabilitat cu ajutorul donaţiilor

Pe femeia preluată de ambulanță ar fi vrut să o salveze și bărbații care au pierit.

„S-au băgat unul după altul să încerce să se ajute. Era o fată cu un colac, i-a dat colacul la altcineva. S-au ajutat fata cu băiatul respectiv, s-au prins de colac. Restul i-a tras valuri în spate de tot”, a povestit alt turist.

În zona în care s-au înecat turiștii, în dreptul plajei din centrul stațiunii Mamaia, luni au fost curenți de adâncime puternici care sapă pe fundul mării gropi de până la doi metri, foarte aproape de mal – spun salvamarii.

Pe tot litoralul, salavamarii au arborat luni steagul roșu care interzice scaldatul, din cauza riscului mare de înec. Nu pe toți i-a speriat pericolul. Un alt bărbat care a ignorat avertismenul a murit, în apa și în stațiunea Venus.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: IGSU / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Crima din Crângași. Bărbatul ucis a încercat să apere o fată pe care voiau să o bată alte două fete | Aktual24

Crima din Crângași. Surse judiciare au dezvăluit pentru Aktual24.ro...

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...