Secretar de stat la Cancelaria lui Viktor Orban: „Fără Cluj nu există națiune maghiară”

Data:

Secretar de stat la Cancelaria lui Viktor Orban: „Fără Cluj nu există națiune maghiară”. Árpád János Potápi, secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului ungar, Viktor Orban, a declarat duminică, la Cluj-Napoca, că fără Cluj nu există istorie maghiară, nu există naţiune maghiară, iar dezvoltarea oraşului se datorează unităţii maghiarilor.

Politicianul a participat la inaugurarea Casei Herepei, casa parohială veche situată lângă Biserica Reformată din strada Kogălniceanu, renovată cu sprijinul Guvernului ungar, potrivit Hirado.hu.

Înaintea acestui eveniment, a avut loc o slujbă religioasă care a deschis cea de-a 14-a ediţie a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

„Dacă se realizează unitatea şi solidaritatea, suntem capabili de miracole”, a spus secretarul de stat, care a făcut referire la renovarea exemplară a clădirii medievale.

Citește și: O mină marină ar fi explodat lângă un dig la Costinești. A doua plutește în largul litoralului românesc

În opinia sa, orice persoană care nu a mai vizitat Cluj-Napoca din perioada anilor 1980-1990 ar fi surprinsă să vadă progresele înregistrate, doar că acestea „nu se fac de la sine”.

„Pentru această evoluţie a fost nevoie ca şi noi, maghiarii, să ne unim, să întărim sentimentul şi experienţa apartenenţei naţionale”, a afirmat politicianul de la Budapesta.

Numele oraşului Cluj-Napoca nu se poate separa de personalităţile istorice maghiare şi de maghiari, a explicat Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei Prim-ministrului ungar.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Árpád János Potápi / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...