Jurnaliști amenințați cu bătaia de un apropiat al primarului din Ploiești

Data:

Jurnaliști amenințați cu bătaia de Fernando Scoruș, tatăl consilierului de cabinet al primarului Andrei Volosevici.

Acesta a agresat verbal doi jurnaliști, amenințând și înjurând pe holurile de la etajul 1 din Primăria Ploiești, imediat după încheierea ședinței Consiliului Local, scrie actualitateaprahoveana.ro.

Protagonistul agresiv îmbrăcat în trening, cu limbaj de maidan și comportament semi-interlop, are și un fiu care este angajat de către edilul Volosevici în cadrul Compartimentului Cabinet Primar – fiind ulterior detașat la CSM Ploiești unde, potrivit nenumăratelor surse politice și administrative, controlează activitatea clubului împreună cu alți apropiați care gravitează în jurul primarului municipiului Ploiești.

Jurnaliști amenințați cu bătaia de Fernando Scoruș

De-a lungul anilor, Fernando Scoruș a adresat de nenumărate ori injurii și amenințări publice cu agresiunea fizică în cadrul ședințelor forului legislativ local.

În mandatul trecut, Scoruș l-a amenințat pe fostul primar Adrian Dobre cu agresiunea fizică, iar consilierii municipali din mandatul trecut și din cel actual au fost de nenumărate ori ținta injuriilor și amenințărilor individului. 

În actualul mandat al primarului Volosevici, Fernando Scoruș și-a depășit condiția de simplu spectator exotic la ședințele CL Ploiești, trecând la amenințări directe împotriva consilierilor municipali, funcționarilor și jurnaliștilor. 

Comportamentul pare a fi încurajat tacit de către primarul Volosevici care, fiind ulterior informat în legătură cu incidentul de pe holurile Primăriei Ploiești, a dat un răspuns demn de consemnat:

„Și jurnaliștii mai denaturează realitatea”.

Citește și: A cui e Mănăstirea Dobrovăţ, ultima ctitorie a lui Ştefan cel Mare? Tribunalul Iaşi a dat sentinţa definitivă

Cine sunt oamenii primarulu

Nenumărați consilieri municipali care au făcut parte, de-a lungul timpului, din structura Comitetului de Coordonare a Activității CSM Ploiești, club cu un buget de aproximativ 4 milioane de euro anual – au fost ținta intimidărilor acestui individ.

Surse APH confirmă relația apropiată dintre Scoruș și fostul fotbalist Valeriu Răchită, alt consilier al primarului Volosevici, omniprezent și acesta în toate birourile primăriei, de la Urbanism până la instituțiile aflate în subordine.

Funcționarii Primăriei Ploiești vorbesc în șoaptă despre relaționările primarului cu membrii propriului cabinet, atmosfera din instituție și din cadrul entităților administrative subordonate CL Ploiești fiind una marcată de teamă permanentă.

De altfel, activitatea CSM Ploiești se desfășoară sub auspiciile tensiunii generate de o serie de personaje aterizate via primărie, oameni care nu au nici o legătură cu activitatea profesională a CSM sau cu interesul micilor sportivi din club.

Filmul ședinței Consiliului Local Ploiești din data de 28 februarie 2024. Înjurături, amenințări și îmbrânceli. „Ai scris de mine, băi observatorule”. Reacția șocantă a primarului Volosevici

La finalul ședinței ședinței extraordinare a Consiliului Local Ploiești de marți, Fernando Scoruș, tatăl consilierului personal al primarului Volosevici, a intrat în conflict cu unul dintre jurnaliști. 

Citește și: Peste 1,1 milioane de cereri de azil în Europa

„Am văzut că cetățeanul prezent la ședință l-a jignit pe colegul Hary Ștefan și s-a îndreptat amenințător spre acesta.

Împreună cu un polițist local și cu consilierul Valentin Marcu am reușit să îi ținem pe cei doi la distanță, în timp ce înjurăturile și amenințările domnului Scoruș la adresa jurnalistului continuau. Domnul Scoruș a fost scos din sală și părea că lucrurile s-au calmat.

Articolul integral, în Actualitatea Prahoveana.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related