Prefectul de Olt a intrat cu maşina personală în curtea Poliţiei, unde a filmat şi a făcut poze pentru Facebook şi Tiktok, confirmă IPJ

Data:

Prefectul de Olt a intrat cu maşina personală în curtea Poliţiei, unde a filmat şi a făcut poze pentru Facebook şi Tiktok. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt confirmă oficial faptul că prefectul de Olt a intrat în curtea instituţiei cu maşina personală, atunci când automobilul a fost expertizat de poliţişti, după ce liberalul a reclamat că i-a fost instalat ilegal un dispozitiv GPS.

Nu este pentru prima oară când poliţiştii olteni sunt atât de servili cu prefectul, anul trecut un echipaj venind direct la biroul său pentru a-i înmâna o amendă, după ce intrase cum maşina instituţiei pe contrasens, pe o stradă din Slatina.

IPJ Confirmă că prefectul de Olt a intrat cu maşina personală în curtea Poliţie

Pe 19 februarie, seara, prefectul a anunţat în social media că a găsit un dispozitiv de urmărire pe maşina sa, fiind convins că acesta a fost montat de adversarii săi politici. Însă, la o simplă căutare pe Google, din mai multe surse, am aflat că dispozitivul GPS este de fapt un senzor de parcare.

„La data de 19 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost sesizați, prin plângere scrisă, de către un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2022 – februarie 2024, persoane necunoscute i-ar fi montat în interiorul autoturismului personal un dispozitiv de localizare.

Citește și: A cui e Mănăstirea Dobrovăţ, ultima ctitorie a lui Ştefan cel Mare? Tribunalul Iaşi a dat sentinţa definitivă

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate. pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri legale”, transmitea IPJ Olt, la acea dată.

Un prim semn de întrebare a fost ridicat după publiarea fotografiilor şi clipului video de pe Facebook, existând indicii că prefectul de Olt a intrat cu maşina personală în curtea Poliţiei, curte împărţită de poliţişti cu Direcţia Judeţeană de Informaţii (SRI), unde filmările şi fotografiile sunt interzise.

În data de 20 februarie, Reporter 24 a transmis o solicitare oficială către Inspectorat pentru a afla cum au stat lucrurile.

Răspunsul a venit opt zile mai târziu, în data de 28 februarie 2024, şi a conţinut o singură frază:

„Cercetarea a fost efectuată în incinta Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, iar accesul autoturismelor civile în cadrul instituţiei se face conform dispoziţiilor interne.”

Aşadar, prefectul a intrat cu maşina personală în curtea IPJ Olt, lucru omis în comunicatul iniţial remis de poliţişti.

Amendat la birou, după ce a intrat cu maşina pe contrasens

Prefectul de Olt a condus maşina instituţiei pe contrasens. Fapta s-a petrecut, vineri – 27 octombrie 2023, pe strada Ana Ipătescu din Slatina, în zona sediului Muzeului Judeţean. Liberalul a confirmat, la acea dată, printr-o declaraţie pentru Reporter 24, încălcarea Codului Rutier şi a dat asigurări că nu va fi sancţionat, deoarece niciun poliţist nu a constatat fapta, conform legislaţiei în vigoare.

Pe seară, însă, poliţiştii au luat măsura sancţionării prefectului, după ce au pus cap la cap toate informaţiile, inclusiv filmările de pe camerele de supraveghere din oraş şi declaraţia prefectului, prin care acesta recunoştea încălcarea Codului Rutier.

Citește și: Scene interlope în Primăria Ploiești. Jurnaliști amenințați cu bătaia de Fernando Scoruș, un apropiat al primarului: „Vreți să vă rup gâtul?”

Un lucru total neobişnuit este faptul că poliţiştii s-au deplasat la sediul Prefecturii, iar prefectul s-a pozat cu cei doi agenţi şi a postat fotografia pe contul său de pe un site de socializare.

Şeful IPJ Olt, Ionuţ Ilinca, a asigurat, ulterior, în cadrul emisiunii „Reporter 24” că „nu s-a încălcat nicio procedură” atunci. El a adăugat că aşa s-ar fi procedat cu oricine, indiferent de funcţie.

Articolul integral, în Reporter 24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook/Mario De Mezzo

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dosarele penale ale președintelui CJ Iași, tergiversate 10 luni în completurile de judecată | Reporter de Iași

Tergiversări suspecte, la două instanțe din Iași și București,...

Fost director al Agenției Naționale de îmbunătățiri Funciare (ANIF), trimis în judecată de DNA | Viața Liberă

Fost director al Agenției Naționale de îmbunătățiri Funciare (ANIF)...

Stadion de 100 de milioane de euro la Constanța | Info Sud-Est

Stadion de 100 de milioane de euro la Constanța....