Școli închise în cinci județe din cauza viscolului de luni

Data:

Zeci de școli închise de mâine din cauza viscolului. Autoritățile tocmai au anunțat că în județe Brăila și Tulcea nu se va merge la școală luni, din cauza viscolului. Și la Galați s-a luat decizia suspendării cursurilor luni, 27 noiembrie.

UPDATE: Zeci de școli închise în din Constanța, Tulcea, Brăila, Călărași și Galați începând cu luni, 27 noiembrie.

Ministerul Educației a anunțat că, din cauza condițiilor meteo, luni, 27 noiembrie, „se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea”, iar în restul județelor, activitatea didactică nu va fi afectată.

Recuperarea activității didactice va fi decisă de Inspectoratele Școlare Județene, cu consultarea școlilor și cu informarea Ministerului Educației, se mai arată în comunicat.


Școli închise la Brăila

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online!”, a scris subprefectul județului Brăila, Adin Boboc, pe Facebook. Așadar, cursurile vor fi desfășurate online.

La Galați, prefectul județului a anunțat că luni vor fi suspendate cursurile în județ. ”Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am decis ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați. Orele vor fi recuperate ulterior , pe baza deciziei Inspectoratului Școlar”, a anunțat Claudiu Sorin Gavril.

Citește și România e în topul celor mai ieftine țări la prețul internetului

Școli închise în Galați

Orele vor fi recuperate în funcție de cum va stabili Inspectoratul Școlar Județean Galați. 43 de localități din județ nu au la această oră curent electric, după ce 430 de puncte de transformare au fost afectate de viscol și de căderile masive de zăpadă. Peste 33.000 de oameni sunt afectați. Conform Prefecturii Galați, localitățile în care, la acest moment, nu ete posibilă almentarea cu energie electrică sunt: Tămăoani, Frumușița, Ijdileni, Stoicani, Rogojeni, Șovârca, Foltești, Scânteiești, Fântânele, Matca, Corod, Cernicari, Ciorăști, Boaghia, Priponești, Gohor, Pechea, Cișmele, Independența, Braniștea, V. Alecsandri, Șerbești, Șendreni, Cuca, Plevna, Pechea, Călmățui, Salcia, Vânători, Tulucești, Tătarca, Șivița, Ijdileni, Căușești, Fundeanu, Adam, Nicopole, Băneasa, Moscu, Târgu Bujor, Balintești, Jorăști și Zărnești. Pe toată perioada Codului Roșu, circulația pe drumurile naționale din județul Galați va fi închisă. Decizia a fost luată preventiv pentru a se evita problemele din trafic și intră în vigoare începând cu ora 10,30 și până la ora 16,00, a anunțat în urmă cu puțin timp Prefectura Galați, titrează Viața Liberă.

Școli închise în Tulcea

Și Primăria Tulcea a anunțat că suspendă cursurile. Sunt foarte multe sesizări cu privire la arborii doborâți de vântul foarte puternic. Echipele de intervenție sunt pe teren și preiau fiecare sesizare. Hotărâre CJSU: Luni se suspendă cursurile la școlile din municipiu”, a scris instituția pe pagina de Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Conceptul Oradea City Hunt | Bihoreanul

Conceptul Oradea City Hunt are menirea de a pune...

Marea Neagră este amenințată cu ocuparea completă… de către meduze

Marea Neagră este amenințată. Oamenii reacționează diferit la meduze....

Fermierii se pregătesc să iasă în stradă. Principalele revendicări | Ziarul de Iași

Fermierii se pregătesc să iasă în stradă. Principalele revendicări...

Cât de pregătiți suntem în cazul unei invazii rusești | Monitorul de Botoșani

Cât de pregătiți suntem în cazul unei invazii rusești?...