A murit cea mai în vârstă femeie din România

Data:

A murit cea mai în vârstă femeie din România, a fost învățătoare. Viorica Hogaş avea 108 ani. Peste numai câteva luni, femeia ar fi urmat să împlinească 109 ani. Originară din Suceava, era sărbătorită în fiecare an de întreaga comunitate.

Născută în comuna Udești, județul Suceava, în 1915, în timpul Primului Război Mondial, Viorica Hogaș a devenit o figură emblematică. În ultimii ani, locuia împreună cu fiica ei, Adriana Popovici, care la rândul ei a împlinit 84 de ani.

Citește și Noua „icoană” de pe Catedrala Națională: un cod QR de 3 metri, pentru donații

„Să fiți calmi, buni, împăciuitori. Să nu vă certați. Să aveți o viață liniștită. Eu am avut așa și așa. Am avut și necazuri. Mergeam înainte. Dumnezeu mi-a dat putere. Dumnezeu m-a ajutat”, mărturisea femeia.

Căsătorită în 1937, a avut parte de sprijinul soțului doar câțiva ani. Încorporat și trimis pe frontul rusesc, soțul Vioricăi Hogaș a murit în septembrie 1943. În luna februarie, Viorica Hogaș ar fi împlinit 109 ani, titrează Ziarul de Iași.

În martie, în România, cel mai vârstnic cetăţean avea 113 ani. Femeile reprezintă trei sferturi din numărul total al populaţiei de peste 80 de ani. Potrivit cifrelor, aproape 900.000 de români au trecut de 80 de ani, iar peste 7.000 se bucură de peste 100 de ani.

Cei mai mulţi vârtnici din România trăiesc în Moldova şi în judeţele din sud-est. În jur de 500.000 de români au până în 85 de ani şi peste 7.000 au depăşit suta de ani. Astfel, România întrece ca număr de populaţie cu vârsta de peste un veac, țări ca Portugalia, Polonia, sau Turcia.

Citește și România e în topul celor mai ieftine țări la prețul internetului

În luna iulie a acestui an, José Paulino Gomes a murit la vârsta de 127 de ani în locuința sa din Corrego del Cafe, Brazilia.

Potrivit certificatului său de căsătorie de la biroul de înregistrare din Pedra Bonita, bărbatul s-a născut pe 4 august 1895. Dacă documentul este corect, Gomes a trăit tot secolul trecut și a trecut prin ambele războaie mondiale și prin trei pandemii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de la liberali | Aktual24

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de...