România e în topul celor mai ieftine țări la prețul internetului

Data:

România e în topul celor mai ieftine țări la prețul internetului. Cele mai mari costuri pentru 100 Mb/s sunt în Norvegia (76,40 euro/lună în medie), Islanda (59,50 euro/lună) și Australia (58,30 euro/lună), arată o analiză a portalului Picodi.com.

La celălalt capăt al clasamentului se află, cu cele mai mici prețuri pentru lățimea de bandă de 100 Mb/s, Rusia (5,30 euro/lună) și Ucraina (5,60 euro). România s-a clasat în jumătatea inferioară a clasamentului – lățimea de bandă de 100 Mb/s ne costă în medie 6,10 euro/lună.

Echipa de analiști Picodi România a verificat listele de prețuri ale celor 364 de furnizori de servicii de internet din 85 de țări din întreaga lume și a realizat un clasament al țărilor cu cel mai accesibil și cel mai puțin accesibil acces la internet. În acest raport, au fost incluse doar ofertele cu acces nelimitat la internet, fără servicii suplimentare, cum ar fi televiziune sau planuri de telefonie mobilă.

Citește și Când se va circula pe primele loturi din Autostrada Moldovei

100 Mb/s este cea mai frecventă viteză de internet oferită în lume

Conform celor mai recente date Speedtest.net, viteza medie de internet la nivel mondial este de 85 Mb/s. Cu toate acestea, se pare că, pentru a viziona filme la calitate 4K UHD pe cele mai mari platforme de streaming, o lățime de bandă între 15 Mb/s și 50 Mb/s este suficientă. Datele Picodi.com arată că viteza de internet de 100 Mb/s este cea mai des oferită la nivel mondial, fiind oferită în 74 din cele 85 de țări analizate. În țări precum China, Spania, Franța și Singapore, principalii furnizori de servicii de internet nu mai oferă o lățime de bandă atât de „lentă”.

Cele mai mari costuri pentru 100 Mb/s sunt în Norvegia (76,40 euro/lună în medie), Islanda (59,50 euro/lună) și Australia (58,30 euro/lună). Pe de altă parte, cele mai mici prețuri pentru lățimea de bandă de 100 Mb/s au fost observate în Rusia (5,30 euro/lună) și Ucraina (5,60 euro). România s-a clasat în jumătatea inferioară a clasamentului – lățimea de bandă de 100 Mb/s ne costă în medie 6,10 euro/lună. Doar Ucraina și Rusia sunt mai ieftine. Cu toate acestea, viteza de internet cel mai des oferită de furnizorii de servicii de internet din țara noastră este de 500 Mb/s, care costă în medie 6,90 euro/lună.

Mai multe puteți citi în Economedia.

Sursa foto – pexels.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Monument în memoria eroului anticomunist Liviu Corneliu Babeş, la 35 de ani de la sacrificiul suprem

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a dezvelit sâmbătă monumentul dedicat...

Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Cărțile care dărâmă blocul și locatarii care au reclamat,...

A murit scriitorul Dinu Săraru

A murit scriitorul Dinu Săraru sâmbătă, la vârsta de...