Secretarul județului Hunedoara condamnat pentru conflict de interese, deși a dat vina pe președintele CJ

Data:

Secretarul județului Hunedoara condamnat pentru conflict de interese, deși a dat vina pe președintele Consiliului Județean.

Înalta Curte de Casație a apreciat că instanța de fond, Curtea de Apel Alba, a reținut greșit implicarea secretarului județului în procedurile de examinare/evaluare. Cu alte cuvinte, Dan Daniel a fost implicat direct în realizarea unor acte administrative în baza cărora a avut un câștig financiar.

Acuzațiile ANI și prima decizie din instanță

Dan Daniel, secretar al Consiliului Județean Hunedoara, a fost găsit în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate, după ce a făcut parte din comisiile de evaluare ale managerilor de la teatrele din Petroșani și Deva. Aceasta deoarece s-a exprimat și în calitate de jurist al CJ Hunedoara cu privire la structura acestor comisii.

Dan Daniel a dat în judecată ANI și, inițial, Curtea de Apel Alba i-a dat câștig de cauză secretarului CJ Hunedoara. Motivarea deciziei minimalizează faptele secretarului sau le scoate din contextul legislativ.

Mavrea secretarului județului nu a funcționat

Pentru a-i convinge pe judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, cei care au judecat recursul înaintat de ANI, Dan Daniel și judecătoarea de la Alba au arătat că întreaga răspundere legală pentru aceste proceduri aparține președintelui CJ Hunedoara.

Citește și: Actorul român Sebastian Stan, premiat cu Ursul de Argint la Berlinala 2024 VIDEO

Ambele instituții sunt de acord că nu există loc de interpretare pentru aprobarea componenței comisiilor de evaluare / concurs. Acest atribut este al președintelui unui autorități. Doar că acesta nu joacă singur în piesa aceasta. Iar acest aspect a fost minimalizat sau ignorat de instanța de fond, dar și de reclamantul Dan Daniel.

Secretarul județului Hunedoara condamnat. Ce spune ICCJ

Astfel că judecătorii de la Curtea supremă au indicat, definitiv, cum trebuie aplicată legea, în tot și toate.

„ÎCCJ reține că se găsește în conflict de interese funcționarul public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ia o decizie, indiferent că aceasta reprezintă act administrativ sau operațiune administrativă prealabilă emiterii unui act administrativ, în condițiile în care decizia care îi aparține, în cazul de față decizia de a aviza de legalitate cele două dispoziții, poate fi infuențată de un interes patrimonial”, spune Curtea Supremă în motivarea sentinței prin care a stabilit definitiv că secretarul județului Hunedoara s-a aflat în conflict de interese.”

Articolul integral în Gazeta de Dimineață!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: gddhd.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...