Secție de votare într-o fostă școală în paragină | Reporter24

Data:

spot_img

Secție de votare într-o fostă școală în paragină, într-o comună din judeţul Vrancea. La Dumitreşti, la secţia de vot nr.157, se demontează geamurile dintr-o sală, pentru a fi remontate în viitoarea secție de vot.

Clădirea, în care a funcţionat cândva o şcoală, se află într-o avansată stare de degradare. În imagini se observă holurile care arată ca după bombardament, pereţii scorojiţi din încăperi.

Într-una dintre fostele clase, doi muncitori, lucrează cu grijă pentru a demnonta geamurile. Aceştia spun că vor muta ferestrele în camera unde va fi amenajată secţia de vot 157.

Imaginile au fost făcute publice de jurnalistul Sebastian Oancea. „Ce sa facem asta e”, spune unul dintre muncitori.

Citește și: Guvernul Ciolacu atacă libertatea de exprimare a magistraților

Secție de votare într-o fostă școală. Cum şi unde se amenajează

Potrivit legii, localul secţiei de votare se amenajează astfel încât să asigure condiţii corespunzătoare pentru exercitarea dreptului de vot şi respectarea caracterului oficial şi solemn al procesului electoral.

Amenajarea localurilor secţiilor de votare se face în imobile aparţinând domeniului public/privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi în cele aflate în folosinţa sau în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale.

La stabilirea localurilor secţiilor de votare sunt avute în vedere îndeosebi spaţiile aflate la parterul clădirilor, amplasate în locuri publice accesibile, a căror configuraţie permite o cât mai bună organizare şi desfăşurare a operaţiunilor electorale, precum şi afluirea şi defluirea corespunzătoare a alegătorilor.

Actualmente, ca urmare a deficitului de spaţii necesare, nu este interzisă organizarea unor secţii de votare în imobile aparţinând unor persoane fizice sau juridice private.

Cu toate acestea se recomandă ca acestea să fie utilizate numai dacă nu există suficiente spaţii aparţinând domeniului public/privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale statului, după încheierea unor documente corespunzătoare, în condiţiile legii, prin care să fie stipulate cerinţele procesului electoral.

Spaţiile identificate vor fi utilizate şi în cazul organizării şi desfăşurării unor alegeri parţiale.

Continuarea, în Reporter24.ro

Citește și: Cine vrei să te reprezinte în Parlamentul European? O comparație între candidații principalelor partide

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related