Alegerile pentru rectorul Universității din Craiova, contestate în instanță | Știri Craiova

Data:

Alegerile pentru rectorul Universității din Craiova (UCV), care au avut loc în 14 decembrie anul trecut, au fost contestate la Curtea de Apel București.

Curtea de Apel București a înregistrat, pe 21 mai 2024, un dosar pentru anularea unui act administrativ privind alegerilor organizate pentru desemnarea rectorului Universității din Craiova. Este vorba despre Ordinul Ministerului Sănătății nr. 6886 din 27.12.2023.

Pârâți în acest dosar sunt Ministerul Educației, Universitatea din Craiova, Senatul Universității din Craiova și rectorul în funcție Cezar Ionuț Spînu. Numele reclamantului este anonimizat pe portalul instanței de judecată.

Continuarea, în Stiricraiova.ro

Alegerile pentru rectorul Universității din Craiova: s-a folosit o „referință veche”

La Craiova, alegerile pentru poziția de rector desfășurate pe 14 decembrie au fost câștigate de rectorul în exercițiu Cezar Ionuț Spînu, cu 68,,8% din voturi

Sevastian Cercel, profesor la Facultatea de Drept a UCV, spune că situația de la instituția craioveană reprezintă un „caz particular” și afirmă că, în aceste alegeri, nu s-a folosit „o referință veche“, anume Carta universitară din 2020, care l-ar fi împiedicat pe Cezar Spînu să candideze la un al treilea mandat.

Potrivit acestuia, în momentul organizării alegerilor, pe 14 decembrie a.c., noua Cartă nu ar fi fost publicată, figurând pe site-ul UCV sub forma unui proiect în dezbatere.

Or, spune Cercel, aceasta ar însemna că organizarea alegerilor a ținut cont de fosta Cartă UCV, care prevedea că rectorul nu poate înnoi mandatul mai mult de o dată. Rectorul Cezar Spînu având deja două mandate la activ, acest lucru ar însemna că el nu mai putea candida pentru încă un mandat.

Sintetic, indiferent de alte considerații, schimbarea regulilor privind alegerile este posibilă înainte de începerea acestora, în anumite condiții expres prevăzute de lege și este interzisă în timpul desfășurării lor.

Citește și: Un ploieștean radicalizat, arestat pentru trădare după ce a colaborat cu Rusia

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Cezar Spînu)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related