Cu 10% mai multe insolvenţe în rândul PFA-urilor comparativ cu anul trecut

Data:

Cu 10% mai multe insolvenţe în rândul PFA-urilor în lunile ianuarie – noiembrie 2023 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu mult peste media naţională.

Datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) arată că la nivelul României, creşterea insolvenţelor în rândul PFA-urilor, a Întreprinderilor Familiale sau a Întreprinderilor Individuale a fost de doar 0,98%.

Citește și: 15 foşti parlamentari ieșeni şi-au recâştigat definitiv pensiile speciale. Sumele neplătite vor ajunge la moştenitori

Care au fost lunile cu cele mai multe cazuri de insolvență

În total, numărul profesioniştilor din Iaşi intraţi în insolvenţă din ianuarie şi până la finalul lunii noiembrie a fost de 243. Iar dintre aceştia, cei mai mulţi şi-au declarat insolvenţa la începutul şi la finalul anului (în lunile februarie, martie şi noiembrie).

„Recordul” de insolvenţe pe anul 2023 în rândul PFA-urilor, ÎI şi ÎF s-a înregistrat în februarie (43 de cazuri), iar luna noiembrie, cu 38 de cazuri a fost a doua cea mai plină în intrări în insolvenţă declarate în rândul profesioniştilor din judeţul Iaşi.

Citește și: Șeful Secretariatului pentru Revoluționari demis de Ciolacu: Urma să anulăm 1.500 de certificate de revoluționar, pe lângă cel al premierului

Cu 10% mai multe insolvenţe în rândul PFA-urilor

La nivel naţional, Iaşul se situează între judeţele cu cea mai mare creştere a numărului de insolvenţe în rândul profesioniştilor (locul 15 din 42). Însă, din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, alte două judeţe au depăşit Iaşul cu mult, la acest capitol.

Judeţul Botoşani, se află pe locul al şaptelea după creşterea procentuală a numărului de insolvenţe din primele 11 luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (^34,78%), iar în judeţul Suceava (locul 12 la nivel naţional) s-au înregistrat în acest an cu 14,75% mai multe insolvenţe declarate de profesionişti în acest an decât în anul anterior.

În celelalte trei judeţe din Regiunea Nord-Est, numărul insolvenţelor din acest an a fost mai scăzut decât anul trecut. Profesioniştii din judeţul Vaslui par să fi rezistat cel mai bine: doar 41 şi-au declarat insolvenţa, cu aproape 27% mai puţini decât în 2022.

Mai multe în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...