Sentință în procesul avocatului Lucian Săuleanu. Soluție ciudată pentru că a condus băut

Data:

Sentință în procesul avocatului Lucian Săuleanu, profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Drept din Craiova, fost decan al baroului Dolj și fost ales local al Craiovei. Acesta a jucat cartea datelor cu caracter personal în procesul în care a fost judecat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Motivând că a fost siluit, practic, să își dea demisia din funcția publică de consilier local al Craiovei, nu pentru că ar fi făcut greșeala de a conduce beat, ci pentru că jurnaliștii au aflat și au scris despre isprava lui, a cerut judecătorilor să-i fie acoperit numele. 

Și când te gândești că mulți au crezut sau ar fi vrut să creadă că și-a depus mandatul de ales al poporului din ONOARE…

Lucian Săulescu ceruse și strămutarea dosarului

Lucian Săuleanu a cerut anonimizarea numelui și prenumelui pe portalul instanței, motivând că presa l-a ”atacat” și a fost obligat să demisioneze din Consiliul Local al Municipiului Craiova: „(…) Arată că inculpatul a fost nevoit să-şi dea demisia din Consiliul Local, ca urmare a unor atacuri în presă cu privire la acest dosar penal”, conform Încheierii de ședință din 11 septembrie 2023. Curtea de Apel i-a aprobat solicitarea.

Citește și: Gică Popescu investeşte la Hunedoara. Ridică un complex comercial

Inculpatul ceruse și strămutarea dosarului ”pentru a înlătura orice situaţie de subiectivism care ar putea plana, cel puţin în aparenţă, asupra acestui caz”, dar Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins cererea. Și i-a publicat și numele (sîc).

Soluția Curții de Apel Craiova, anonimizată

În altă ordine de idei, Curtea ce Apel Craiova s-a pronunțat, vinerea trecută (17.11), în această cauză. Numai că instanța a făcut mai mult decât îi ceruse Săuleanu, anume să nu-i mai scrie numele și prenumele.

A publicat Soluția sub formă de „X”. Ați citit bine. Asta apărea pe portalul instanțelor de judecată în dreptul soluției pe scurt: un „X”, după cum se poate observa în captura de mai jos.

Coincidența face că, azi, după orele prânzului, după ce jurnalistul Stiricraiova.ro a transmis o cerere în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să apară și soluția pe portal.

Continuare în Știri Craiova!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: stiricraiova.ro)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...