Aktual24 | Franța decide miercuri dacă îl extrădează în România pe Prințul Paul

Data:

Franța decide miercuri dacă îl extrădează în România pe Prințul Paul. O curte de apel din Paris va decide soarta celui cunoscut sub numele de Paul al României, anunță Euronews. El a fost condamnat la un an de închisoare în dosarul restituirii ilegale a unor mari terenuri în nordul Bucureștiului.

În decembrie 2020, Lambrino a fost condamnat în apel de către Înalta Curte de Casație a României la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și dare de mită.

Prințul Paul nu avea niciun drept asupra proprietăților

El a fost acuzat că, între 2006 și 2013, a colaborat cu o bandă de infractori pentru a recupera proprietăți pe care le pretindea ca moștenitor al familiei regale românești, printre care pădurea Snagov și ferma Băneasa. În total, 18 persoane au fost condamnate în acel dosar.

Procurorii, care au declarat că Lambrino nu avea niciun drept asupra proprietăților, au estimat că prejudiciul adus statului a fost de aproximativ 145 de milioane de euro.

„Prințul” fugar, în vârstă de 76 de ani, a fost arestat în Franța în iunie 2022, după ce a fugit din țara sa în urma sentinței.

Citește și: Sentință în procesul avocatului Lucian Săuleanu: Soluție de ”Dosarele X”, pentru că a condus băut

Prințul Paul susține că este persecutat din punct de vedere juridic

„Nu am făcut nimic ilegal sau incorect, am încredere în Franța să mă scoată din acest coșmar”, a declarat el, în octombrie. „Sunt acuzat pentru că sunt considerat moștenitorul bunicului meu”.

Lambrino susține că este persecutat din punct de vedere juridic din cauza faptului că revendică moștenirea familiei sale.

„Este imposibil”, a declarat avocatul său, Laurent Pasquet-Marinacce, în fața tribunalului francez, „să facem abstracție de ceea ce reprezintă pentru sistemul românesc, având în vedere istoria sa”.

„Faptele care au dus la condamnarea sa sunt direct legate de statutul de moștenitor regal pe care îl invocă”, a adăugat avocatul.

Articolul integral în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. De fapt, coșmarul unui escroc !. Dacă un asemenea escroc este „făcut scăpat de Franța, înseamnă ca Franța – cu părere d rau dar – este la fel ca acest escroc și, este o „țară dușmană a României ” .

  2. De fapt, coșmarul unui escroc !. Dacă un asemenea escroc este „făcut scăpat de Franța, înseamnă ca Franța – cu părere d rau dar – este la fel ca acest escroc și, este o „țară dușmană a României ” , dacă vorbim de „lege si democrație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...