ERATĂ Și al doilea judecător care a despăgubit-o pe șefa instanței supreme a promovat la Înalta Curte

Data:

ERATĂ: Dintr-o regretabilă eroare, am consemnat numele judecătorului Liviu Eugen Făget ca făcând parte din completul de judecată care a acordat despăgubiri șefei instanței supreme.

ÎCCJ precizează că respectivul proces a fost judecat de Liviu Zidaru și Roxana Stanciu.

„Judecatorul Liviu Făget nu a facut parte din completul care s-a pronuntat in dosarul referitor la despagubirile catre presedintele ICCJ Corina Corbu”. precizează ÎCCJ.

Ne cerem scuze pentru greșeală.


Textul inițial

Și al doilea judecător care a despăgubit-o pe șefa instanței supreme a promovat la Înalta Curte, a decis marți Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Astfel, judecătorii Liviu Eugen Făget și Mihaela Glodeanu – președinte de Secție la Curtea de Apel București – au fost promovați la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), secția I Civilă.

În 2022, Eugen Făget i-a acordat 200.000 de lei daune actualei șefe.

Al doilea judecător care a despăgubit-o pe șefa instanței supreme pentru prejudiciul suferit într-un dosar

Liviu Făget este judecătorul care a decis să acorde, în iunie 2022, daune morale de 200.000 de lei Corinei Alina Corbu (foto), șefa instanței supreme, după ce a fost achitată într-un proces de corupție.

Fostul său coleg de complet, Gheorghe Liviu Zidaru a promovat la ÎCCJ în 1 octombrie 2023, tot la Secția 1 Civilă.

În august 2022, Făget și Zidaru au stabilit ca președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Corina Corbu, să primească daune morale de 200.000 de lei pentru prejudiciul suferit într-un dosar în care a fost acuzată de favorizarea infractorului, însă în care a fost achitată.

Curtea de Apel București a micșorat suma stabilită de prima instanță, Tribunalul București, care stabilise ca șefa celei mai importante instanțe judecătorești din țară să primească daune de 500.000 de lei.

Citește și: Președintele CJ Călărași către un procuror: „Dacă mă trimiţi în judecată rămâi pe cap cu mine pentru toată viaţa!”

Diligența sporită pentru magistrați

Făget și Zidaru au decis în motivare că procurorii care au anchetat-o pe actuala șefă a ÎCCJ ar fi trebuit să grăbească ancheta.

„Orice acuzație gravă, fie ea penală ori chiar disciplinară, împotriva unui judecător sau a altui magistrat trebuie tratată cu cea mai mare responsabilitate și seriozitate, implicând o diligență sporită din partea organelor judiciare, în sensul unei durate cât mai apropiate de dezideratul optimului și previzibilului”, au mai susținut cei doi magistrații de la Curtea de Apel București.

La ÎCCJ, salariile sunt cu o treime mai mari decât cele de la Curțile de Apel, aproximativ 300.000 de lei pe an, adică 25.000 de lei/lună.

Instituția este condusă de Alina Corbu din 2019.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
3 COMENTARII
  1. In Romania iohanista, justitia( asa zisa!), politicul, serviciile, armata, etc., nu mai reprezinta conceptul de institutii profesionale, ci -cum am mai zis- doar vointa anumitor indivizi, care evident( chiar daca nu si declamativ), vor sa spuna societatii ca” facem ce vrem noi, ne kkm pe voi oricand si din orice pozitie”…Trivial, dar acesta este sensul actiunilor lor, mai ales ale justitiei( asa zisa), procese de peste 30 ani, „condamnari” cu suspendare, in cazuri de mare coruptie, insa doar pentru vip-uri, altfel alde gheorghe amarasteanu’, infunda la modul cel mai fizic puscariile si doar pentru ca au deschis gura impotriva a cine stie ce militian…

  2. „… adica 25.000 lei/luna…”__–__ADICA de aprox. 8 ori mai mult decat salariul minim BRUT al populatiei generale, insa -in realitate- de cel putin 12-13 ori mai mare, stiind ca mai toate categoriile de bugetari ( de varf sau purtatori de arma) primesc diverse indemnizatii, de chirie, hrana, etc., practic Romania este un real stat SCLAVAGIST, in care o mana de „oameni’ doar fura (legalizat) munca a milioane, care -pe deasupre- sunt special tinuti in saracie si ignoranta, tocmai pentru a fi usor exploatati si manipulati…La zi (chiar daca cronicizat) , solutia este ori organizarea serioasa si o adevarata revolutie, care sa fie cu adevarat castigatoare, roi plecatul in bejanie, oriunde in lume, mai ales ca este destul de probabil ca Romania va fi impinsa in razboiul actual, si tot acarii Paun vor fi inrolati(CU ARCANUL) in armata, desi armata romana numara (activ si rezerva) peste 2 sute de mii cadre militare* sub 60 de ani, care singuri, fara soldati in termen, ar constitui un real corp de lupta, insa TOCMAI ACESTIA, care deja au consumat cel putin 1/2 milioane lei/persoana, in prea multii ani doar de pensie, intre timp s-au imbolnavit(!), cu precadere in ultimii 2 ani, cu siguranta ca 90% dintre acestia au cotizat (pe la diversi medici, ei insasi corupti si sabotori ai interesului national) lunar si sunt in evidente cu boli care nu-i mai fac apti, pentru serviciul militar…(*lasam la o parte trupa , inclusiv rezervistii care sunt platiti pentru subzistenta, aici includem doar asa-zisii ofiteri si subofiteri, maistri militari, etc.), care au (si au avut) salarii, solde , etc., mult mai mari decat orice alta clasa sociala, iar unii dintre ei nici macar nu mai rezida in Romania, consuma valuta tarii, oriunde in lume, fara nerusinare, orice ofiter -in rezerva- din reale tari democratice, STA in tara sa, tocmai pentru ca are simtul datoriei si se simte obligat (prin tot ce a primit in ani) sa fie prezent la datorie, ORICAND…In Romania , dimpotriva mandria este sa consumi de import, sa ai masina scumpa , tot de import, si sa cheltuiesti banii nemunciti, in strainatate…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...