Și cadrele medicale se pregătesc de grevă generală

Data:

Federația ”Solidaritatea Sanitară” anunță demararea procedurilor privind declanșarea conflictului colectiv de muncă. Membrii sindicatului vor începe să strângă semnături pentru greva generală. Apoi, pe 8 iunie, este programat un miting de protest în Piața Victoriei, urmat de un marș către Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și Parlament.

Pe 15 iunie este programată acțiunea de pichetare a unităților medicale. Pe 27 iunie va fi o grevă de avertisment de două ore, iar pe 1 iulie va fi grevă generală. Se estimează că în jur de 25.000 de angajați din sistemul medical se vor alătura acestui protest.

Citește și Daune obţinute de un român pentru secretomania din instituţii

Lista de revendicări ale Federației ”Solidaritatea Sanitară” sunt:

– Acceptarea propunerilor Federatiei „Solidaritatea Sanitară” la Contractul colectiv de muncă la nivel de sector, rămase în divergentä și încheierea acestui contract colectiv de muncă.
– Aplicarea proiectului de lege a salarizärii stabilit cu Ministerul Sănătății, acesta asigurând: reașezarea în grila de salarizare a tuturor angajaților din sectorul public de sănătate, începând cu asistentele medicale; posibilitatea unei creșteri efective și relevante a veniturilor angajaților din sănătate. Citiți despre toate revendicările în Vrancea24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Miros pestilențial care a pus stăpânire pe Iași | Ziarul de Iași

Miros pestilențial care a pus stăpânire pe Iași. În...

De ce s-a schimbat gustul roșiilor

De ce s-a schimbat gustul roșiilor În căutarea aromelor...