Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Data:

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit sociologul Alfred Bulai, într-un interviu pentru Aktual24. Alegerile pentru primăria Bucureștiului vor fi extrem de importante în stabilirea destinului României pentru următorii ani, a explicat acesta.

Miza alegerilor din 9 iunie este colosală, din acest punct de vedere. Dacă Firea câștigă alegerile, foarte probabil că PSD-ul va merge cu candidat propriu – probabil Ciolacu – la alegerile prezidențiale din toamnă și va pierde fie în fața lui Geoană, fie în fața unui candidat de dreapta.

Dacă Firea pierde Bucureștiul, PSD-ul ar putea merge împreună cu PNL-ul la prezidențiale

Dacă Firea pierde Bucureștiul, ea dispare din politica mare și PSD-ul ar putea merge împreună cu PNL-ul la prezidențiale, cele două susținând un candidat independent. Iar partidul care va da președintele în alegerile din septembrie va câștiga fără probleme și alegerile parlamentare, deci prezidențialele devin un meci de totul sau nimic.

Lucrurile sunt simple și, în același timp, extrem de complexe. Pe scurt, alegerile pentru București vor pune în mișcare un șir de evenimente decisive.

Citește: CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană

În această clipă, Nicușor Dan e ca și învingător, pentru că Marcel Ciolacu a fost silit să-l retragă pe doctorul Cîrstoiu la uneltirile „șmecherilor“ din partid, care – foarte probabil – l-au lucrat pe candidat.

Firea nu are nicio șansă atât timp cât în cursă este și Piedone. Dar, dacă Piedone se retrage – și are timp până luni s-o facă –, șansele Gabrielei Firea cresc foarte mult.

De aici, drumul se bifurcă.

Dacă Firea câștigă Bucureștiul pe 9 iunie, Ciolacu va fi supus unei presiuni infernale. PSD-ul și PNL-ul vor merge pe cont propriu la prezidențiale. Dar președintele PSD are șanse uriașe să piardă în turul II al alegerilor prezidențiale, dacă reușește să ajungă acolo. Pe de altă parte, Ciucă nici nu contează.

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi”

Marea surpriză pe care o vede sociologul Alfred Bulai este posibila apariție a Laurei Codruța Kovesi în cursa pentru prezidențiale, ca reprezentantă a polului de dreapta. Aceasta i-ar învinge fără nicio problemă pe Ciolacu ori Geoană.

Continuarea, în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății | Ziarul de Iași

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății. Conform Institutului Național de...

Nou protest la Cotroceni, după ce Iohannis a promulgat legea care-i scapă pe evazioniști

Nou protest la Cotroceni, organizat de Corupția Ucide, de...