Directorul general al Apelor Române, demis după ce a fost prins la volan, cu permisul suspendat

Data:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță că Administrația Națională „Apele Române” va avea un nou director general. Gabriel Francisc Știka va fi înlocuit de Sorin Lucaci.

Această decizie a apărut ca răspuns la ancheta G4Media, care a scris că directorul de la Apele Române, Gabriel Francisc Stika (PSD), a fost prins de polițiști în noaptea de 11 august, în județul Tulcea, având permisul de conducere suspendat. S-ar fi deschis un dosar penal.

„Am decis ca începând de luni, 29 august, A.N „Apele Române” să fie conduse de domnul Sorin Lucaci” a declarat Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor, potrivit economedia.ro

Citește și: Ministerul Justiției se interesează, discret, de situația juridică a fugarului Dragos Săvulescu

„Am avut astăzi o discuție cu Directorul General al Administrației Naționale „Apele Române”, domnul Gabriel Francisc Știka, despre incidentul în care acesta a fost implicat în data de 11 august 2022. Astfel, în urma discuției, am decis ca începând de luni, 29 august, A.N „Apele Române” să fie conduse de domnul Sorin Lucaci” a declarat Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Sorin Lucaci a preluat în aprilie 2022 funcția de director general la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Banat, cel care în trecut a fost director al Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Timișara (DRDP), potrivit publicației deBanat.ro. 

Sorin Lucaci nu este membru de partid, dar a fost propus pentru acesată funcţie de PSD Caraş-Severin, propunere cu care a fost de acord şi PSD Timiş, aşa cum era înţelegerea dintre cele două filiale. De altfel, a fost a doua propunere făcută de social-democraţii cărăşeni, prima fiind refuzată de omologii lor din Timiş.

Foto: Apele Române

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...