Directorul general al Apelor Române, demis după ce a fost prins la volan, cu permisul suspendat

Data:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță că Administrația Națională „Apele Române” va avea un nou director general. Gabriel Francisc Știka va fi înlocuit de Sorin Lucaci.

Această decizie a apărut ca răspuns la ancheta G4Media, care a scris că directorul de la Apele Române, Gabriel Francisc Stika (PSD), a fost prins de polițiști în noaptea de 11 august, în județul Tulcea, având permisul de conducere suspendat. S-ar fi deschis un dosar penal.

„Am decis ca începând de luni, 29 august, A.N „Apele Române” să fie conduse de domnul Sorin Lucaci” a declarat Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor, potrivit economedia.ro

Citește și: Ministerul Justiției se interesează, discret, de situația juridică a fugarului Dragos Săvulescu

„Am avut astăzi o discuție cu Directorul General al Administrației Naționale „Apele Române”, domnul Gabriel Francisc Știka, despre incidentul în care acesta a fost implicat în data de 11 august 2022. Astfel, în urma discuției, am decis ca începând de luni, 29 august, A.N „Apele Române” să fie conduse de domnul Sorin Lucaci” a declarat Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Sorin Lucaci a preluat în aprilie 2022 funcția de director general la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Banat, cel care în trecut a fost director al Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Timișara (DRDP), potrivit publicației deBanat.ro. 

Sorin Lucaci nu este membru de partid, dar a fost propus pentru acesată funcţie de PSD Caraş-Severin, propunere cu care a fost de acord şi PSD Timiş, aşa cum era înţelegerea dintre cele două filiale. De altfel, a fost a doua propunere făcută de social-democraţii cărăşeni, prima fiind refuzată de omologii lor din Timiş.

Foto: Apele Române

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...