UPDATE: A început urmărirea penală în cazul tragediei aviatice din Giurgiu, în urma căreia doi oameni au murit

Data:

UPDATE: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti anunță că efectuează urmărirea penală în dosarul penal nr. 1763/P/2022 cu privire la incidentul aviatic sesizat la 112 la data de 27.08.2022, în jurul orei 13:50.

Este vorba despre avionul de mici dimensiuni prăbuşit în pădurea din comuna Letca Nouă, judeţul Giurgiu. Un bărbat și o femeie, aflați în avion, au murit în tragedie.

„În cauză sunt efectuate cercetări in rem sub aspectulsăvârşirii infracţiunilorprev. de art. 112 şi art. 116 alin. 1 lit. a, b, c ambele raportate la art. 122 şi art. 114 alin. 1, 2 şi 3 şi art. 115 alin. 1 din Legea nr. 21/2020 privind Noul Cod Aerian al României, art. 192 alin. 1, 2 şi 3 din CodulPenal. Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scopadministrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi aprincipiului prezumţiei de nevinovăţie”, precizează Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Știrea inițială:

Un avion ultraușor, model CITIUS YR-5599, s-a prăbușit în județul Giurgiu, sâmbătă, în jurul orei 14.05. S-a întâmplat între localităţile Leţca Veche şi Leţca Nouă.

avion CITIUS YR-5599 FOTO TVR
Avion CITIUS YR-5599 FOTO TVR

Potribit stiri.tvr.ro, un apel la numărul unic de urgenţă 112 a anunţat, astăzi, în jurul orei 14.05, că un avion ultrauşor model CITIUS YR-5599 s-a prăbuşit între localităţile Leţca Veche şi Leţca Nouă din judeţul Giurgiu.

Potrivit primelor informaţii, la bordul avionului se aflau două persoane, iar aeronava nu avea un plan de zbor. Acesta ar fi decolat de pe aerodromul Leţca Nouă, iar la scurt timp, un martor a observat că avionul s-a prăbuşit într-o pădure din apropiere.

După prăbuşire, martorul a văzut un nor gros de fum şi a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112.

Continuarea, pe pe stiri.tvr.ro! Foto Copertă: TVR1

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related