FOTO Stația GPL explodată arăta ca o bombă cu ceas de ani de zile. Cisterne uriașe cu GPL staționate mereu în curte

Data:

Stația GPL explodată arata ca o bombă cu ceas de ani de zile. Cisterne uriașe cu GPL staționate mereu în curte deși firma nu avea autorizație. Totul, sub ochii autoritățior locale.

Imaginile surprinse de camerele Google StreetView pe DN1A, la Crevedia, arată că la locul exploziilor devastatoare de sâmbătă, exista o parcare îngrădită cu numeroase cisterne, dar și mecanisme din care pare că se făcea transferul de gaze din rezervoare în cisterne.

Firma, deținută majoritar de fiul primarului PSD din Caracal, nu ar fi avut autorizație să funcționeze.

Citește și România atacă la Marea Cameră CEDO hotărârea în cazul Buhuceanu, în care a fost condamnată pentru încălcarea Articolului 8, referitor la ”dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”

Stația GPL din Crevedia, de fapt nu era o stație, dacă e să ne luăm după imaginile surprinse de mașinile Google StreetView din ultimii trei ani. Mai degrabă o parcare de TIR-uri și cisterne cu GPL.

Imaginile StreetView arată că după 2020, anul când firma și-ar fi pierdut autorizația de a vinde direct GPL și alte produse asemănătoare oamenilor, locul a devenit o parcare îngrădită. Uneori TIR-urile au fost surprinse stând parcate chiar pe marginea drumului, cum de altfel era parcat un TIR chiar și în seara exploziilor.

Mai jos, imaginile Google StreetView din ultimii 3 ani: 2021, 2022 și 2023.

Despre stația GPL unde au avut loc exploziile, șeful DSU a spus duminică dimineața că aceasta „clar nu avea avize sau autorizații să funcționeze” și că „din ce se știa, firma nu avea activitate”.

Despre stația GPL unde au avut loc exploziile, șeful DSU a spus duminică dimineața că aceasta „clar nu avea avize sau autorizații să funcționeze” și că „din ce se știa, firma nu avea activitate”.

Citește și: Fiul primarului din Caracal vinde gaz și tâmplărie PVC spitalului și școlilor din orașul condus de tatăl său

„Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt”, a declarat Raed Arafat.

Ce exista la stația GPL din Crevedia la momentul exploziilor

În parcarea stației din Crevedia s-ar fi aflat, la momentul primei deflagrații, 6 cisterne de GPL, fiecare cu circa 10.000 de litri de gaz-petrol lichefiat.

Incidentul s-ar fi petrecut în momentul când angajații încercau să transfere GPL dintr-o cisternă în alta, potrivit unor surse de la fața locului citate de Digi24.ro.

După prima explozie, pompierii care au venit la fața locului să stingă incendiul nu ar fi știut dacă mai sunt sau nu cisterne pline cu GPL în curtea unității. Trei dintre pompierii răniți sunt în stare gravă la spital.

Depozitul GPL, deținută de un primar PSD

Stația GPL unde au avut loc exploziile aparține unei firme deținute de fiul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea (PSD). Stația GPL, conform primarului din Crevedia, ar fi avut activitatea suspendată și nu ar fi avut voie să vândă carburanți.

Stația GPL era a firmei Flagas SRL, ai cărei acționari sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), potrivit Termene.ro, scrie News.ro

Mai multe, în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...