La ora 16:00 va pleca următorul avion cu cinci victime cu arsuri spre Viena, Gratz și Berlin

Data:

La ora 16:00 va pleca următorul avion cu cinci victime cu arsuri spre Viena, Gratz și Berlin. „Mai sunt 41 de persoane internate din care șase sunt intubate”, anunță Arafat. „Este în curs de pregătire un al patrulea avion care să plece astăzi, vom stabili destinația, colegii mi-au promis că vom primi rapoartele medicale la încă patru pacienți”, a mai transmis șeful DSU.

Acesta a spus că 41 de persoane sunt internate în acest moment din care șase sunt intubate. „Sunt și alte persoane care au un grad de arsuri care pot să se agraveze”, a mai spus șeful DSU.

Citește și Exploziile de la Crevedia au avut loc în depozitul GPL care aparține fiului primarului din Caracal

Vă reamintim că azi noapte 2 explozii la un depozit GPL din Crevedia au avut loc, sâmbătă, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. S-au înregistrat mai multe victime, cu arsuri grave, iar cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat complet.

Locul exploziei era, de fapt un depozit de GPL, nu o stație de alimentare destinată publicului. Aceasta fusese închisă, pentru că nu mai avea autorizație de funcționare.

În curtea depozitului, erau parcate mai multe cisterne cu gaz petrolier lichefiat. Din această cauză au avut loc două explozii, de mare amploare. Depozitul aparține fiului primarului din Caracal și funcționa ilegal.

Citește și: Bilanțul unei intervenții greșite: 43 din cele 58 de victime sunt din echipele de salvare

57 de răniți și un mort după intervenția de sâmbătă, de la Crevedia

Numărul total al victimelor din exploziile de la depozitul GPL de la Crevedia a crescut abia după intervenția echipelor Ministerului de Interne. După prima explozie, un om a murit (de infarct, pentru că s-a speriat) și 7 au fost rănite.

Cea de a doua intervenție i-a afectat mai ales pe pompierii care au intervenit la stingerea incendiului. Cel mai grav (cu arsuri pe 95% din suprafața corpului) este pompierul care opera un robot special care ar fi trebuit tocmai să-i protejeze pe salvatori când intervin într-un focar complicat cum era cel cu 6 cistenterne cu gaz petrolier lichefiat.

Numărul celor răniți în incendiul declanșat la depozitul GPL care funcționa ilegal în comuna de lângă București a ajuns la 58, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„La data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL, eveniment soldat cu 58 de victime, după cum urmează:

  • 8 victime după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);
  • 50 de victime, după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi)”, arată DSU într-un comunicat de presă.

Departamentul pentru Situații de Urgența arată că, la momentul raportării (ora 2:00), 54 persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea să anexeze Moldova la România”

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea...

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie, Administraţie, Agricultură

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie,...

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul de metale – 150 de monede vechi

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul...