SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

Data:

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în care aproape nicio altă aplicație nu este la fel de populară printre copiii și tinerii din întreaga lume. Totodată, aproape niciuna nu este la fel de controversată.

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok. De ce

Senatul Statelor Unite ale Americii a votat marți seara o lege care obligă vânzarea aplicației chinezești în SUA. Camera Reprezentanților aprobase și ea în weekend măsura iar președintele Joe Biden a anunțat deja că va ratifica legea.

TikTok ar trebui să se desprindă de compania-mamă din China, ByteDance, în 270 de zile, cu o eventuală posibilitate de prelungire a termenului limită cu o perioadă de grație de 90 de zile.

În cazul neîndeplinirii acestei condiții, TikTok ar trebui să fie eliminat din magazinele de aplicații. Prima consecință ar fi, în absența sursei de descărcare a aplicației, imposibilitatea de a atrage noi clienți.

Citește și: În încercarea de a se pune bine cu pensionarii, Guvernul Ciolacu dă pensiile înainte de Paști. E doar preambulul unor dificultăți care se vor simți luna viitoare

O aplicație controversată

Inițiativa parlamentară americană împotriva TikTok provine din preocupările privind protecția datelor: ByteDance este suspectat că dă Partidului Comunist Chinez acces la informațiile private ale utilizatorilor.

Mai exact, că ar putea fi forțat să predea regimului de la Beijing detalii despre persoanele care folosesc aplicația, iar în SUA, aceasta înseamnă aproximativ 170 de milioane de oameni. Există totodată suspiciunea că algoritmii aplicației ar fi folosiți de China pentru propagandă și dezinformare. Compania neagă acuzațiile și critică presiunea la care este supusă din partea autorităților americane.

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok. De ce investighează UE

Și Uniunea Europeană are TikTok în vizor – deși din motive complet diferite. UE a deschis deja proceduri juridice împotriva platformei în februarie, printre altele, pentru protecția presupus inadecvată a minorilor, dar și pentru opacitatea publicității.

Continuarea în Deutsche Welle!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...