SUA testează o dronă supersonică, pentru a concura cu China | Aktual24

Data:

SUA testează o dronă supersonică, a anunțat compania Venus Aerospace. Drona folosește un motor cu detonare rotativă (RDE) și a zburat deasupra Statelor Unite, relatează Interesting Engineering.

Noul motor promite viteze hipersonice, rivalizând cu eforturile altor națiuni, precum China.

RDE-urile oferă o eficiență termodinamică ridicată și un design compact, ceea ce le face promițătoare pentru sistemele de propulsie în viitor. Din acest motiv, diverse națiuni depun eforturi susținute pentru a le dezvolta.

China, de exemplu, a anunțat recent că a dezvoltat unul care ar putea, teoretic, să atingă Mach 16. Japonia a raportat că a făcut progrese bune cu RDE-ul său încă din 2021.

Raytheon lucrează, de asemenea, cu Agenția americană pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA) pentru a realiza unul numit „Gambit”.

YouTube video

Citește și: O dronă militară „a arat” în Insula Mare a Brăilei, la 8 km de municipiul Brăila. Imagini cu craterul și fragmentele de dronă

SUA testează o dronă supersonică

RDE-urile funcționează foarte diferit de motoarele convenționale, cum ar fi rachetele. Într-un motor de rachetă tipic, combustibilul și oxidantul sunt amestecate și aprinse într-o cameră de combustie pentru a produce o coloană de evacuare puternică.

RDE-urile funcționează cu ajutorul unui val de detonare care se deplasează în jurul unui canal circular.

Această undă de detonare este menținută prin injectarea combustibilului și a oxidantului, care produc o undă de șoc care se deplasează spre exterior cu viteză supersonică. Ca și Raytheon, Venus Aerospace colaborează cu DARPA pentru a dezvolta un dispozitiv pentru testarea tehnologiei hipersonice.

Dezvoltarea cu succes a acestui motor ar permite ca Venus să obțină performanțe excelente într-o gamă largă de altitudini și viteze.

Testul a demonstrat controlul zborului, stabilitatea, telemetria și lansarea în aer a sistemului de propulsie al motorului de rachetă cu detonație rotativă (RDRE).

Continuarea în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Efectul sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului este limitat, dar nu prea există alternativă

Sancțiunile împotriva Iranului există de 40 de ani iar...

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...