Rusia a rămas fără benzină și a ajuns din exportator să importe din Belarus | Aktual

Data:

Rusia a rămas fără benzină, după ce atacurile cu drone ucrainene asupra centrelor petroliere și rafinăriilor rusești au limitat capacitatea industriei petroliere a președintelui Vladimir Puțin, piatra de temelie a economiei țării sale, relatează Newsweek.

Producția de benzină în Rusia a scăzut după o serie de lovituri ale Kievului asupra rafinăriilor rusești, arata cifrele. Rosstat, Serviciul Federal de Stat de Statistică de la Moscova, a anunțat că în săptămână care s-a încheiat pe 24 martie producția națională de benzina a scăzut cu aproximativ 7,4%, potrivit presei locale.

Pentru a face față riscului de penurie pe piața internă, în timp ce rafinăriile rusești sunt supuse unor reparații de amploare, Moscova a apelat la ajutorul principalului său aliat și vecin, Belarus, a relatat miercuri Reuters.

Citește și: Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

Rusia a rămas fără benzină și importă din Belarus

Patru surse din industrie și comerț au declarat pentru agenția de știri că Rusia, care este unul dintre cei mai mari producători de petrol și gaze din lume, a crescut importurile de benzină din Belarus, ajungând la aproape 3.000 de tone în prima jumătate a lunii martie.

Asta în comparație cu februarie, când Rusia a importat 590 de tone, și ianuarie, când au fost zero importuri.

Moscova depinde de exporturile sale de petrol și de industria energetică, care reprezintă aproximativ 30% din veniturile bugetare ale țării și sunt cruciale pentru finanțarea războiului din Ucraina.

Rusia este al treilea mare producător de petrol din lume, reprezentând peste 12% din producția mondială de țiței, potrivit Statista.

Industria energetică a țării a fost, de asemenea, grav afectată de sancțiunile occidentale impuse ca răspuns la invazia din Ucraina.

Citește și: Nu ar mai trebui montate panouri fotovoltaice pe terenurile agricole. O propunere inedită

Între timp, de la 1 martie, Rusia a interzis exporturile de benzină timp de șase luni, în încercarea de a compensa o creștere a prețurilor la carburanți în țară.

Kievul și-a intensificat atacurile asupra rafinăriilor rusești începând din acest an. La 18 ianuarie, Ucraina a lansat un atac cu drone asupra unui terminal petrolier din Sankt Petersburg, aflat la aproximativ 1.000 de km de granița ucraineană.

Continuarea în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest la Tesla Germania. Protestatarii au încercat să intre cu forța în fabrică

Protest la Tesla Germania. Activiștii au încercat să pătrundă...

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul vizitei lui Xi Jinping la Budapesta | Aktual24

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul...