Cererea PNL Bistrița de renumărare a voturilor a fost respinsă de BEJ (Biroul Electoral Județean). Primarul Bistriței declarase că „nu se cunoaște cu certitudine...
Grupul de firme România poate ajunge peste patru ani la alți conducători care stau foarte bine ca trend în opțiunile pe care acționarii le vor avea în adunările generale de peste patru ani. Câștigurile grupului de firme România se văd doar în bonusurile tale și ale firmelor partenere ale celor care te susțin în directorat.
Problema este că unii dintre vaccinații doar pe hârtie ajung la spital cu forme grave de COVID-19, ceea ce șubrezește și mai mult imaginea și așa șubredă a campaniei de vaccinare. Cel puțin la fel de condamnabile sunt însă și cadrele medicale care au acceptat acest târg total necumpătat.
Nici nu ştii care gafă e mai supărătoare. Ce este cert e că problema politică a momentului nu-i cine va fi preşedintele PNL, ci calitatea miniştrilor trimişi de acest partid în guvern.
Sigur, Orban nu e vreo lumină, are aroganțele și orbirile lui, dar Cîțu îl întrece cu mult. Orban sare masa, Cîțu sare casa. Orban și-a depus candidatura la șefia PNL înconjurat de susținători de rând, iar Cîțu a fost condus de sopranele și de tenorii partidului. Cîțu cu soliștii, Orban cu coriștii. Altă diferență a fost semnalată chiar de Orban: ”susținem valorile românești, biserica, familia, satul, cultura națională și respingem curentele neo-marxiste, progresiste”. Adică Orban are sex, Cîțu are gen. Cîțu e cu muzica rock, Orban cântă romanțe (mândra mea de altă dată). După ce s-a aflat (la momentul oportun) că “viitorul României” (cum îi zice Boc lui Cîțu) are un trecut dubios (condamnare pentru beție, țepuirea unei bănci, studii neisprăvite) și o ascensiune ciudată asigurată (ca de obicei) de serviciile speciale care furnizează statului șefi defecți, Cîțu a fost întrebat dacă s-a drogat.
Falia din partid va fi greu de reparat. Se va vedea în primă fază la voturile importante din Parlament, unde tabăra perdantă la Congres va începe să absenteze.
Creditat cu prima șansă la câștigarea alegerilor parlamentare, Viktor Orbán simte, ca și analiștii politici, că, pentru prima dată, există o posibilitate reală ca cele 6 partide grupate în coaliția de opoziție să întrerupă dominația de 3 mandate la putere a FIDESZ.
Cei care ne conduc par să aibă liniștea că niciodată nu vom putea schimba nimic pentru că au creat cadrul legal ca monopolul de putere să fie păstrat în familie. Supușii se pot informa de la televiziuni ghiocel și de pe rețele de socializare care ne manipulează cu poveștile triste, dar frumoase de viață ale elitelor noastre politice.
Când ai puterea, e nevoie să construiești mecanisme prin care mizeria pestilențială care ne sufocă pe toți să fie curățată constant în mod facil, după prima curățenie generală. Nu avem nevoie de câte o reformă la patru ani și de legi care să fie făcute, doar pentru a alimenta lanțuri efemere ale slăbiciunilor celor aflați la butoane.