Subvenția la electricitate: sute de mii de consumatori, puși în încurcătură de decizia Guvernului

Data:

Sute de mii de români ar putea fi puși în situații dificile în ceea ce privește accesarea subvenției pentru energia electrică, afirmă, la RFI, Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă.

Acesta crede că Guvernul trebuie să corecteze rapid prin ordonanță de urgență legea care prevede că persoanele fizice pot beneficia de un preț plafonat la electricitate numai pentru un punct de consum.

„Situația va fi dificilă pentru cei care au mai multe proprietăți, pentru chiriași sau pentru cei care au două puncte de consum în aceeași locuință”, atrage atenția Dumitru Chisăliță care critică Guvernul pentru aceste scăpări.

„Nu este vorba doar de cei care au mai multe locuințe. Este vorba despre cei care au mai multe locuri de consum. Vă dau un exemplu. Un chiriaș nu are neapărat mai multe locuințe, dar poate să aibă mai multe locuri de consum. Dacă are două chirii, una la Iași, una la Brașov, deja se încadrează în această situație și nu are voie decât un singur loc de consum să beneficieze de preț plafonat”, a declarat Dumitru Chisăliță.

Citește și: Două noi destinații de călătorie, de pe Aeroportul Craiova. Se poate zbura la Torino și Billund

Reporter: Sau persoanele care au mai multe locuințe…

Dumitru Chisăliță: Există și situația în care la aceeași locuință sunt două locuri de consum, de exemplu, un trifazic și un monofazat. Sunt multe situații care nu au fost luate în considerare în mod obiectiv în momentul în care a apărut această prevedere legală.

În același timp, cred că această construcție se bazează, așa cum s-au bazat și alte construcții ale legii plafonărilor din trecut, pe ideea că „bogații” să fie cumva sancționați. Bogații cu ghilimelele de rigoare pentru că faptul că ai două chirii nu înseamnă că ești deloc bogat. Ținând seama de cazuistica din România se dovedește foarte greu de aplicat și va aduce foarte mari probleme.

Continuarea, în RFI Romania!


Urmăriți PressHUB și pe Google News

(Sursă foto: AP/Charlie Riedel)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de...