Tabăra Medievală pentru Copii de la Runcu. Locul unde cei mici învață să pună preț pe onoare, prietenie și natură

Data:

Aflată în al treisprezecelea an de activitate, Tabăra Medievală pentru Copii a făcut parte din vacanţa a peste 1.800 de copii. Tabăra se desfășoară într-o vale cu climă blândă, străjuită de munții Leaota, pe teritoriul comunei Runcu, județul Dâmbovița, la Pensiunea Leaota.

Tabăra este o experienţă specială, educativă şi recreativă deopotrivă. Sub o atentă supraveghere, copiii au ocazia unică de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveştilor, atât de familiară vârstei lor. Au parte şi de relaxare, învăţând ceva nou în fiecare zi şi făcându-şi o mulţime de prieteni.

Anul acesta, tabăra este organizată în 4 serii a câte 28 – 32 de copii fiecare. Sunt primiți copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, în următoarele perioade:

Seria 1: 17 – 22 iulie 2022,

Seria 2: 24 – 29 iulie 2022,

Seria 3: 31 iulie – 5 august 2022,

Seria 4: 7 – 12 august 2022.

Tabăra construiește alături de micii cavaleri și tinerele domnițe una dintre cele mai frumoase povești ale copilăriei lor – una despre onoare, prietenie și corectitudine, într-un cadru natural cu adevărat deosebit, departe de praful și căldura orașului.

Citește și: Biserica salvată cu ambulanța

Organizatorii au ales cu atenție activități care să creeze o lume de basm și care să fie în egală măsură instrumente educative. Acestea gravitează în jurul ideilor de bună cuviință, cumpătare, grijă față de cel de lângă noi și față de natură, bune maniere, carte și învățare din experiența trecutului, cavalerism.

„Copiii vor fi antrenați în mai multe ateliere inspirate din lumea medievală. Vor deprinde arta şi codul de onoare al cavalerilor medievali în cadrul atelierelor de tir cu arcul şi spadă medievală și vor fi introduşi în lumea simbolisticii medievale prin intermediul atelierului de pictură şi heraldică medievală. Pentru ca experiența aceasta să fie cu atât mai frumoasă, micii meşteri vor realiza propriile lor scuturi cu însemne heraldice, pe care le vor lua acasă drept amintire. Sunt timpi rezervați drumeţiilor în împrejurimile pitoreşti ale taberei, în munții Leaota, iar la lăsarea serii copiii vor asculta legende medievale, vor avea „ateliere surpriză” sau vor viziona filme cu specific istoric. Ultima seară a taberei va fi una festivă, în cadrul căreia copiii vor fi învestiţi cu titluri cavalerești”, au transmis organizatorii taberei.

Informații despre înscrierea în Tabăra Medievală pentru Copii puteți obține la tel: 0725.223.396 sau e-mail: laurentiu@medievalpraxis.ro.

Mai multe detalii despre tabără puteți afla pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook.

Citește și: Primăria Pitești a refuzat fonduri europene pentru acoperirea unui bazin olimpic

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inginerii români au contribuit la construcția RACER, cel mai rapid elicopter din lume

Cel mai rapid elicopter din lume, RACER, a fost...

Reținut pentru pornografie infantilă, în formă continuată

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună...

Lansarea Digital News Report România 2024. PRESShub, partener media al evenimentului

Lansarea Digital News Report 2024 va avea loc luni,...

Cine scoate tinerii la vot. Interviu cu influencerul Silviu Faiăr

Cine scoate tinerii la vot. Prezența la alegerile europarlamentare...