Tăierile lui Ciolacu lovesc în penitenciare: se desființează posturile de șef tură și de secție, iar munca suplimentară nu se mai plătește

Data:

Tăierile lui Ciolacu lovesc în penitenciare și austeritatea impusă de PSD și PNL pun lacătul pe pușcării, acuză Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). Se desființează posturile de șef tură și de șef secție, iar munca suplimentară și munca prestată în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale (SDSL) nu se mai plătesc.

Cu un deficit de personal de 25% pe statele de funcții aprobate prin hotărâre de guvern, Poliția Penitenciară se va bloca la propriu, dacă Marcel CIOLACU și Nicolae CIUCĂ își „asumă” măsurile de austeritate, așa cum sunt ele transmise în spațiul public prin acele „OUG volante”.

Funcțiile de șef tură și de șef secție se desființează.

„Măsura de austeritate marca Ciolacu&Ciucă desființează funcțiile de Lower Level of Management. În traducere, acest tip de management se referă la acei șefi a căror activitate trebuie să fie în mare măsură să asigure supravegherea personală și conducerea angajaților «de la firul ierbii».

Ocupanții acestor funcții ajută la rezolvarea problemelor polițiștilor de penitenciare identificate în activitatea cotidiană și îi formează pe polițiștii de penitenciare, asigurând disciplina sau chiar motivarea acestora, pentru că sunt în contact direct cu «firul ierbii»”, acuză FSANP.

Citește și: Șoferul băut și drogat care a ucis o femeie este pensionar special, șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate București

Posturile vacante nu se mai desființează

Conform măsurilor de austeritate, posturile vacante nu se desființează. Totuși, în funcție de nevoia reală, poliția penitenciară are un deficit de personal de aproximativ 7.500 de polițiști de penitenciare (38%). Ce economie ar fi făcut cu tăierea unor posturi neocupate, nici Dumnezeu nu știe?!…

Voucherele de vacanță nu se mai acordă în 2024

Sindicatele menționează și că, începând cu anul 2024 nu se mai decontează serviciile turistice.

„Cu această «bilă neagră» PSD și PNL nimicesc doi iepuri dintr-o singură lovitură: bugetarii și sectorul turistic”, arată FSANP.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Unde este minciuna

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Specialiștii avertizează...

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o...

Tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate în 25 de percheziții

6 tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate de...

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...