Tânără din Suceava a făcut infarct la 22 de ani: „Este cea mai tânără pacientă”

Data:

Tânără din Suceava a făcut infarct la 22 de ani. A fost salvată de medici după ce a făcut infarct, aceasta fiind cea mai tânără pacientă diagosticată până acum cu infarct miocardic.

Vineri 13 a fost o zi cumplită pentru o tânără din Suceava, care a făcut infarct la doar 22 de ani, scrie Monitorul de Suceava.

Fata a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava cu durere toracică intensă, cu greață și vărsături. Medicii de la Urgențe au identificat modificări specifice pe electrocardiogramă, astfel că în scurt timp s-au identificat indicii ale unui infarct miocardic.

Diagnosticul corect a dus la salvarea tinerei de 22 de ani

„Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă), dar bineînțeles că trebuie excluse și alte cauze pe parcursul zilelor următoare.

Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz la o tânără de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major, era mare fumătoare”, a declarat dr. Paul Turcoman, medic cardiolog intervenționist.

Citește și Cum luptă o agenție a statului cu traficul de persoane: video cu 500 de vizualizări, plătite cu 100.000 de euro

Astfel de cazuri și la vârste atât de tinere și fără factori de risc se încadrează de obicei la suspiciuni înalte de miocardită.

„În această situație, experiența medicilor a condus la punerea unui diagnostic corect și o intervenție promptă din partea echipei de cardiologie intervențională”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Suceava, citat de Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...