Tenorii Alin Stoica, Vlad Miriță și Ștefan von Korch concertează în premieră împreună în turneul naţional 3 VOCI MAGNIFICE

Data:

Tenorii Alin Stoica, Vlad Miriță și Ștefan von Korch – nume marcante din universul artistic românesc, concertează împreună în această primăvară în turneul intitulat 3 VOCI MAGNIFICE!

Minunate secvenţe muzicale ce îşi au locul în inimile melomanilor din întreaga lume, celebrele canzonete  „O Sole Mio, Granada ori Valencia, dar şi ariile cele mai aplaudate din Rigoletto, Traviata, Bărbierul din Sevilla sau Elixirul Dragostei sunt câteva dintre nestematele muzicale cu care cele 3 VOCI MAGNIFICE vor încânta publicul în primul turneu ce îi reuneşte pe scenă! Concertele deja programate vor avea loc în Cluj-Napoca, Sibiu, Alba Iulia, Arad, Craiova şi Constanţa, iar biletele se găsesc exclusiv pe More.com.

Alături de cei 3 solişti, se va afla Orchestra Simfonică Valahia, care îl va acompania pe Placido Domingo în concertele de la Bucureşti şi Cluj-Napoca din luna noiembrie. 

Tenorul Ştefan von Korch spune: «Vă invit la aceste concerte ce sunt ca o primăvară muzicală:   dacă ”La Donna e Mobile”, ”Santa Lucia”, sau ”Nesun Dorma” vă trezesc emoţie, nostalgie ori bucurie, le veţi simţi pe toate, intensificate de savoarea inegalabilă a interpretării live.»

YouTube video

Iar mesajul tenorului Alin Stoica este:  ”Aştept întâlnirea cu publicul din fiecare oraş cu emoţia unei premiere şi cu bucuria de a împărți scena cu colegi dragi. ”

YouTube video

Vlad Miriţă a completat: “Muzica este cel mai scurt drum spre inima publicului şi suntem onoraţi să îl parcurgem împreună.

YouTube video

Datele deja confirmate pentru derularea turneului 3 VOCI MAGNIFICE sunt:

7 Mai CLUJ-NAPOCA  – Casa de Cultură a Studenţilor

9 Mai SIBIU – Centrul Cultural Ion Besoiu

12 Mai ARAD – Filarmonica Arad

14 Mai CRAIOVA – Filarmonica Oltenia

23 Mai – CONSTANŢA – Casa de Cultură a Sindicatelor

## DESPRE SOLIŞTI

ALIN STOICA – Tenor

Alin Stoica este singurul tenor român care, la finalul anului trecut, a performat în cadrul concertului de Crăciun de la Vatican şi a fost invitatul Papei într-o întrevedere privată. Solistul este şi unicul deţinător din România al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Naţionale din Bucureşti se remarcă în “La Traviata”, ”Carmen” sau ”La Boheme.”

Premiul “Luciano Pavarotti” dobândit în 2017 i-a fost înmânat de însăși soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alături de premiul al II-lea și premiul publicului “ Vota la voce “ ambele obținute în cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorită acestei reușite, tenorul Alin Stoica a primit invitația de a cânta la Concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore din lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții.

În decursul timpului, artistul şi-a desăvârşit pregătirea vocală cu tenorul Ionel Voineag și cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake și Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), ale Marianei Nicolesco și altor specialişti.

Descris de către critici ca fiind “un tenor cu o voce colosală cum nu s-a mai auzit de ceva vreme pe scenele românești și nu doar,” Alin Stoica vine în turneul 3 VOCI MAGNIFICE cu câteva repere de mare forţă dramatică, ce vor încânta cu siguranţă publicul.

ŞTEFAN von KORCH – Tenor (www.stefanvonkorch.com)

Este singurul solist român ce a luat parte la turneul China 2023 Tour alături de Orchestra Reino de Aragón din Spania, sub bagheta dirijorului Ricardo Casero, turneu în cadrul căruia a concertat inclusiv pe scena prestigioasei Zhuhai Opera House. Ştefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit inclusiv abordarea celor mai înalte partituri scrise pentru vocea de tenor, ca rolul din opera “I Puritani.”

Are în palmares roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016), opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini, ce a avut loc în cadrul Festivalului Virginia Zeani din Târgu-Mureş (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019). În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca.

Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” – regia Andrei Şerban, (Opera Naţională din Iaşi), “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca), “Văduva veselă” regia Mario de Carlo – (Opera Română din Timişoara), dar şi pe scenele Filarmonicilor în lucrări vocal simfonice de referinţă precum “Carmina Burana” de Carl Orff, “Stabat Mater” de Rossini şi “Requiemul” de Mozart.

Pe plan internaţional a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre şi Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava.

A participat la cursuri „master-class” sub atenta îndrumare a unor personalități marcante precum: Ion Buzea (tenor de talie mondială), Giuseppe Sabbatini tenor-dirijor de talie mondială, Vasile Moldoveanu (tenor de talie mondială), Horiana Brănişteanu (soprană şi profesor universitar în Salzburg), pianistul-coach internaţional Vlad Iftinca, Ionel Voineag (canto Academia de Muzică din Bucureşti) şi soprana Mariana Nicolesco. A dobândit Marele Premiu la Concursul naţional  de Lieduri Ionel Perlea dar a fost premiat şi la nivel internal şi în concursul „Alfredo Giacomotti.”

Din acest an, tenorul Ştefan von Korch a devenit şi promotorul concertelor Musical Extravaganza, evenimente care apropie scena lirică de publicul de toate genurile, la Sala Dalles din capitală.

Aclamat pentru acutele remarcabile, tenorul Ştefan von Korch îmbogăţeşte repertoriul turneului 3 VOCI MAGNIFICE cu pasaje lirice prin excelență ce vor uimi ascultătorii prin spectaculozitate şi virtuozitate vocală.

VLAD MIRIŢĂ – Tenor

Vlad Miriţă este un maestru al crossover-ului şi reuşeşte să creeze punţi interesante între sfera pop şi cea a muzicii culte. Îşi leagă numele de participarea României la Eurovison în 2008, alături de Nico, dar şi de apariţii pe scena Operei Naţionale din Bucureşti şi pe alte scene de marcă, în roluri lirice. Dacă în zona lirică a făcut impresie în producţiile “Tosca”, “La Traviata,” “Aida,” “Lucia di Lammermoor,” “Văduva veselă,” şi a primit Premiul Teatrului de Operă din Viena şi a cântat de numeroase ori alături de reputata soprană Mariana Nicolesco, în universul Disney vocea sa este identitatea sonoră a foarte îndrăgitului Hugo din filmul de animaţie “Cocoşatul de la Notre-Dame” şi a altor personaje.

În turneul 3 VOCI MAGNIFICE aduce versatilitate şi inflexiuni calde, cu care încântă şi delectează spectatorii în egală măsură.

Biletele pentru concertele din cadrul turneului 3 VOCI MAGNIFICE se găsesc exclusiv pe More.com, la preţuri cuprinse între 140 şi 205 lei.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să-ți personalizezi dormitorul cu lenjerii de pat cu imprimeuri și modele trendy

Cum să-ți personalizezi dormitorul cu lenjerii de pat cu imprimeuri și modele trendy?

Destinație de Paște: Țara Lăpușului și Țara Beiușului

Destinație de Paște. Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții...

Programul Carrefour de Paște

Programul Carrefour de Paște. În perioada 26 aprilie –...

Acte necesare pentru pașaport în 2024

Acte necesare pentru pașaport în 2024. În cazul adulților,...