The Independent: Putin ameninţă Finlanda şi se pregăteşte pentru un potenţial război cu NATO

Data:

The Independent: Putin ameninţă Finlanda şi se pregăteşte pentru un potenţial război cu NATO. Vladimir Putin se pregăteşte pentru posibilitatea unui „război convenţional pe scară largă” cu NATO, potrivit unui important grup de reflecţie, după ce a deplasat trupe spre graniţa de nord-vest a Rusiei şi a lansat o ameninţare voalată la adresa Finlandei, noul membru al alianţei, informează publicaţia britanică Independent.

Potrivit sursei citate, Rusia a confirmat că îşi consolidează unităţile militare din nord-vest, unde are graniţe cu Finlanda, Estonia şi Letonia, şi a format o nouă zonă militară – Districtul militar Leningrad (LMD) – ca urmare a deciziei Finlandei de a se alătura NATO în aprilie. Într-un interviu prelungit acordat duminică postului de televiziune de stat rus Rossiya 1, Vladimir Putin a declarat că acum „vor exista probleme cu Finlanda şi a acuzat alţi membri NATO că au ‘târât’ Helsinki în alianţă”. Finlanda a declarat că nu a avut de ales decât să pună capăt unor decenii de neutralitate ca urmare a deciziei Rusiei de a invada Ucraina.

Citește și S-a deschis circulația pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii a Autostrăzii Transilvania

Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War – ISW) a declarat duminică, într-un raport de actualizare, că modul în care armata rusă se restructurează şi se extinde în nord-vest sugerează că se pregăteşte pentru un „potenţial viitor război convenţional pe scară largă împotriva NATO”. Institutul a afirmat că interviul acordat de liderul de la Kremlin la televiziunea de stat a fost un indiciu al „intenţiilor ostile” ale Moscovei faţă de alianţă şi reprezintă o „ameninţare credibilă şi costisitoare la adresa securităţii occidentale”.

La începutul acestei luni, Joe Biden a îndemnat Congresul SUA să aprobe mai multe fonduri de urgenţă pentru Ucraina, avertizând Washingtonul că „dacă Putin cucereşte Ucraina, nu se va opri acolo” şi va continua să atace ţările NATO, ceea ce va duce la „trupe americane care se vor lupta cu trupe ruseşti”. Putin a răspuns direct avertismentului lui Biden, afirmând că Rusia nu are „niciun interes” să lupte împotriva NATO. Mai multe puteți citi în publicația The Epochtimes Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...