Totul pornește de la Educație!

Data:

Cu câteva ore în urmă am citit știrea despre fetița de 13 ani ce a devenit mamă, despre niște părinți ai unui copil ce au devenit bunici când și-au dus fetița la medic, pentru că avea dureri de spate. Să stai în aceeași casă cu un copil și să nu știi că este însărcinată mi se pare de secolul al XII-lea: fie locuiești într-un castel și ai atât de multe încăperi și atât de puțin timp la dispoziție încât copilului tău îi vine rândul odată la 7 luni să te vadă, având, bineînțeles și avantajul rochiilor sub care să ascunzi burta, fie ai atât de mulți copii încât nu îți pasă că unul tocmai te-a făcut bunică…

În 4 luni (că poate până în luna a V-a nu ai observat că fiica ta s-a ”rotunjit” puțin) nu ai ridicat niciodată ochii din telefon să vezi ca fiica ta e însărcinată? Nu te-a interesat ce e în sufletul acelei fetițe? Nu ți-ai pus problema că nu înțelege ce i se întâmplă, nu ai vrut să afli dacă a fost cu consensul ei sau dacă a fost abuzată și acum are și un copil de crescut? Nu te-ai întrebat de ce, în secolul 21, într-un an în care s-a făcut școala online, cum a reușit copilul tău de 13 ani, cu acces nelimitat la internet, să nu afle despre măsuri de protecție, despre posibilitatea de a întrerupe sarcina, despre posibilitatea de a cere consiliere?

Singurul răspuns ce îmi vine în minte este că nici, tu, părinte, NU ai fost educat. Un copil nu îl faci sau, mai bine spus în acest caz, nu eviți o sarcină accidentală mergând la Biserică, pupând icoane și rostind mătănii…astea vin după o anumită vârstă, o anumită maturitate și experiență de viață. În prezent, în secolul 21 sarcinile nedorite și mai ales, mamele minore, le evităm prin educație sexuală în școli, din ciclul primar. Societatea trebuie să înceteze să ascundă mizeria sub preș, să dea cu parfum după ce a fost la toaletă și să ascundă după degetul mic!

Ministerul Educației trebuie să conștientizeze că părinții nu au educația necesară și deschiderea să înțeleagă necesitatea acestor cursuri, nu poate să pună o decizie cu o asemenea greutate pentru societate în cârca unor părinți crescuți și educați de generația decrețeilor. Pentru că un copil ce devine părinte la 13 ani nu mai este doar problema părintelui, este o problemă socială – părinții au eșuat să educe copilul dar și să îi acorde sprijinul emoțional de care are nevoie un copil, dirigintele și profesorii au eșuat să anunțe părinții că un minor de 13 ani devine părinte, poate fără să înțeleagă că a fost abuzată și crede că abuzul este ceva normal, a eșuat școala care nu a educat suficient de bine copilul astfel încât să știe când e da sau nu, când e liber arbitru și când e abuz, a eșuat Google când nu le-a spus tinerilor părinți că sexul neprotejat, pe lângă boli venerice, mai poate aduce și un bebeluș adevărat, au eșuat lamentabil Ministerul Educației că nu a creat cadrul pentru ca un copil de 13 ani să fie educat!

Citiți articolul integral pe 7 zile.info

spot_imgspot_img
7zile.info
7zile.infohttps://7zile.info/
„7zile.info” conține lucrări ale unor autori din toată lumea, ale căror puncte de vedere sau opinii exprimate în textele publicate, precum și responsabilitatea asupra acestora, le aparțin în întregime. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține de asemenea în exclusivitate autorilor respectivelor materiale. „Privește altfel!” lumea, cu 7zile.info!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...