Trafic de persoane proxenetism, șantaj, tentativă de omor. 84 de percheziții la interlopi din București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila

Data:

Trafic de persoane, proxenetism, șantaj, tentativă de omor. Aamenii legii au făcut percheziții la clanul Caranilor. La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 84 de mandate de percheziție domiciliară. Vizat este clanul Caranilor.

Percheziții într-un dosar cu acuzații de trafic de persoane, proxenetism, șantaj, tentativă de omor

Perchezițiile se desfășoară în București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, într-o cauză privind săvârșirea mai multor infracțiuni:

Este vorba despre constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.

Suspecții sunt bănuiți de trafic de persoane, proxenetism, șantaj, tentativă de omor

Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu luna septembrie 2020 și  până în prezent, 3 frați, în calitate de lideri decizionali, ar fi inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați).

Grupul era specializat în comiterea de infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului, în scopul impunerii în mediul infracțional al „renumelui” grupării infracționale (în detrimentul  altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență, atât în București, cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin  sprijinirea unor grupări specializate în infracțiuni informatice.

„În vederea atingerii scopului propus, încă din momentul constituirii, cei trei lideri decizionali ar fi atras mai mulți membri (persoane cu un fizic impunător și comportament violent), pentru a-i însoți zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu  grupări  rivale, cât și în vederea unei expuneri cât mai puternice  sub aspect numeric a membrilor grupului infracțional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenței (centrul  și nordul Capitalei,  stațiunea Mamaia Nord în sezonul estival)”, precizează Poliția Română.

Perchezițiile au avut loc la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, șantaj, tentativă de omor

Cum erau transportate sumele de bani ilicite pe teritoriul României

Din cercetări a reieșit că la gruparea infracțională a aderat o altă grupare specializată în comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul S.U.A. Scopul: transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României.

„Astfel, în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, în municipiul Rovinari, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor, în care au atras  mai mulți membrii (aderenți și sprijinitori), aceștia având roluri stabilite de liderii grupului în funcție de abilitățile demonstrate ale fiecăruia (intelectuale ori în conducerea autoturismelor), scopul fiind acela de a transporta sume foarte mari de bani de pe teritoriul Țărilor de Jos pe teritoriul României“, precizează Poliția Română. 

Liderul ar fi perceput comision din suma de bani transportată, iar ceilalți membri ar fi fost remunerați pentru fiecare transport efectuat, aceștia cunoscând faptul că banii provin din săvârșirea unor infracțiuni informatice tip skimming de către membrii grupului infracțional organizat care acționa pe teritoriul SUA.

Prejudiciul cauzat în perioada mai-octombrie 2021 este de 1.756.284 de USD .  

În intervalul  septembrie 2020 – octombrie 2021, liderul  grupului infracțional ar fi acumulat în contul aferent portofelului electronic aproximativ 7.000.000 USD în depozite și aproximativ 8.000.000 USD în retrageri.

Banii erau introduși în circuitul civil și utilizați ca provenind din surse  licite, fiind cunoscută originea ilicită a acestora.

De asemenea, sumele de bani reciclate ar fi fost învestite în autoturisme, imobile, societăți comerciale, fermă de minat cryptomonede, drepturile de proprietate aflându-se în patrimoniile membrilor grupului ori ale unor persoane interpuse.

Grup specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane

Totodată, s-a reținut că, în perioada februarie – aprilie 2021, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

„În vederea atingerii scopului propus, membrii acestuia ar fi recrutat și adăpostit mai multe femei, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora (situația financiară precară,  minori în întreținere,  asigurarea mijloacelor materiale de subzistență pentru întreaga familie), în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției și alte forme de exploatare sexuală (practicarea de dansuri tip streptease) în incinta  unui club aflat în sectorul 1 al municipiului București”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Citește și: Patru noi posturi de 3.500 de euro pe lună, pentru câteva ore de lucru, inventate de guvernul Ciolacu

Aceștia le-ar fi impus persoanelor de sex feminin să întrețină atmosfera cu clienții clubului (prin dansuri, inclusiv nud),  obținând sume importante în urma consumației. 

Trafic de persoane: victimele erau constrânse să întrețină raporturi și acte sexuale

Întrucât nu erau remunerate pentru activitatea desfășurată de către administratorii în fapt ai clubului, ar fi fost constrânse să întrețină raporturi și acte sexuale, precum și  masaj erotic în camerele special amenajate și puse la dispoziție de către suspecți.

Era singurul mod prin care puteau să câștige foloase patrimoniale în cadrul clubului respectiv.

Activitățile se desfășoară cu  sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul de Investigații Criminale, serviciilor de investigații criminale  din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, respectiv Direcției Generale Anticorupție, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” și unităților de jandarmerie din județele Dolj, Gorj, Brăila și Timiș.

Citește și: Proces absurd: O firmă vrea să-și amenajeze spațiul și Primăria o blochează de 2 ani. Soluția instanței

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Capodopere ale Muzeului Naţional Brukenthal disponibile în variantă NFT, pentru iubitorii de artă

Pentru prima dată, capodopere ale Muzeului Naţional Brukenthal sunt...

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...