Victimele și-au retras declarațiile, dar judecătorii au dat condamnări pe declarațiile iniţiale

Data:

Victimele și-au retras declarațiile dintr-un dosar de trafic de persoane din care au dispărut și martorii. Rând pe rând, au uitat în fața judecătorilor cele spuse în timpul urmăririi penale, au susținut că nu au nimic cu inculpații, susținând chiar că ar fi fost supuși presiunilor de către anchetatori.

Retragerea declarațiilor nu i-a ajutat însă cu nimic pe cei doi frați din Voinești judecați pentru că și-au construit case și și-au cumpărat mașini de pe urma fetelor obligate să se prostitueze în Marea Britanie.

Ioan-Radu Acatrinei și fratele său, Cornel, au fost trimiși în judecată în noiembrie 2020 pentru trafic de persoane. Ei au fost acuzați că și-au constituit o întreagă rețea de prostituție în Marea Britanie.

Banii ar fi trebuit să fie împărțiți între proxeneți și fete în mod egal

Amețeau fetele cu promisiunea că își vor construi o viață împreună. Le ofereau cadouri, le prezentau familiei, cum ar fi făcut cu o logodnică, după care le determinau să se prostitueze.

Banii ar fi trebuit să fie împărțiți între proxeneți și fete în mod egal. În practică, jumătate din bani îi luau bărbații, iar din cealaltă jumătate, fetele plăteau chiria, mâncarea și toate angaralele.

Frații trimiteau banii acasă prin curier, preferând să plătească șoferului un comision important, decât să lase urme prin transferurile bancare. Procurorii au identificat trei victime, un transport de 50.000 de lire sterline și cel puțin o casă construită cu banii câștigați de fete.

Citește: Brăilean condamnat pentru că a tăiat gâtul iepurelui vecinilor. Judecător: „ucidere a animalelor”

Au subliniat că era doar vârful aisbergului, iar judecătorii au fost de acord. De altfel, nici apărarea nu a negat faptele, ci doar le-a nuanțat, insistând că fetele s-ar fi prostituat de bunăvoie. Cei doi acuzați nu erau astfel traficanți de persoane, ci doar proxeneți, având chiar șansa să scape cu pedepse cu suspendare.

Victimele și-au retras declarațiile. Judecătorii nu au fost impresionați

În cursul anului 2015, pe când avea doar 18 ani, A.A. l-a cunoscut pe Ioan Acatrinei. Tânărul provenea dintr-o familie înstărită, conducea un BMW negru, așa că nu i-a fost greu să o cucerească pe fată.

Aceasta auzise totuși zvonuri printre prieteni că familia Acatrinei avea „fete la produs” în Anglia. L-a întrebat verde în față pe proaspătul iubit dacă așa era, dar el a negat cu vehemență, susținând că lucra ca șofer, în livrări. I-a propus fetei să meargă cu el în Marea Britanie, iar A.A. a acceptat.

A plecat împreună cu Ioan Acatrinei, cu fratele său și cu încă o fată în ianuarie 2016. De la aeroportul Luton, au mers cu taxiul aproximativ o jumătate de oră, la o casă în care se mai aflau două fete. De la acestea, a aflat că urmează să se prostitueze.

Continuarea în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de la liberali | Aktual24

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de...

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească pentru BAC | Ziarul de Iași

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească...